След скандала в пленарната зала с блокираното изказване на Явор

...
След скандала в пленарната зала с блокираното изказване на Явор
Коментари Харесай

Kирил Петков нахлу в стаята на „Възраждане“, където избухна нов скандал

След абсурда в пленарната зала с блокираното изявление на Явор Божанков Кирил Петков нахлу в стаята на „ Възраждане “, а Костадин Костадинов предложения публицистите да слушат диалозите им. Всичко обаче прерасна в нов скандал.

„ Не може да блокирате наш народен представител да приказва “, сподели Петков. От своя страна Костадинов му сподели да не се държи несъответстващо и го прикани да напусне стаята на „ Възраждане “.

„ Тук сме в български парламент, всеки един народен представител е тук с гласовете на българските жители. Никой няма правото да цензурира изявата на български депутат “, разяснява Петков пред репортерите, откакто напусна стаята на Костадинов.

„ Това, което желаех да им покажа и да им кажа ясно, че колкото и невъзпитани да са техните обноски, това, което вършат, е погрешно, противоконституционно. Влезнах в тяхната стая, с цел да им кажа да си поправят грешката. Както видяхте, с тях не може да се приказва “, изясни съпредседателят на Политическа партия.

Той изясни, че от „ Промяната “ не ги е боязън от такива хулигани и в случай че би трябвало ще стои самичък с 30 индивида от тях, с цел да държи на конституционното право на всеки един от неговите депутати.

„ Възраждане “ би трябвало да излязат пред своите гласоподаватели и да кажат: поддържаме Делян Пеевски по тези и тези аргументи. А те подлагаха на критика, след това през неналичието на техния глас поддържаха “, разяснява преди този момент в парламентарните коридори Кирил Петков малко откакто болшинството депутати избра депутата от Движение за права и свободи за член на конституционната комисия.

„ Всяка партия може да си предложи членовете, в която и да е комисия, и Христо Иванов доста добре изясни това. Той няма да е в тази комисия, и Делян Пеевски не би трябвало да е. Нашата ПГ ясно гласоподава „ срещу “ или „ въздържал се “. На диалозите, които се водиха с „ Възраждане “, от самото начало те споделяха: „ Вижте Политическа партия и Демократична България ще поддържат предлагането на Движение за права и свободи “. Видяха, че ние не подкрепихме, а те не гласоподаваха. Защо – с неналичието на гласовете им резултатът е Пеевски да е част от комисията. Това е доста непочтено “, сподели той.

Петков дефинира като парадокс и излизането на депутатите на „ Възраждане “ на парламентарната естрада в опит да осуетят изявлението на Явор Божанков от Политическа партия. Миналата седмица хората на Костадин Костадинов се заканиха да не дават на Божанков и Манол Пейков да приказват от парламентарната естрада и през днешния ден това едвам не докара до нов пердах.

„ Те не желаят техните гласоподаватели да схванат, че „ Възраждане “ в гласуването поддържа Делян Пеевски за конституционната комисия “, разяснява Петков. „ След почивката Божанков още веднъж ще излезе на трибуната. Никой в Народно събрание няма право да стопира изявлението на депутат, който е определен с гласовете на българските жители “, закани се съпредседателят на Политическа партия.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР