След скандала от 2015-а година насам, известен като Дизелгейт, германският

...
След скандала от 2015-а година насам, известен като Дизелгейт, германският
Коментари Харесай

ЕК: Фолксваген ремонтира повечето автомобили с измамни устройства за вредните газови емисии

След абсурда от 2015-а година насам, прочут като " Дизелгейт ", немският колос " Фолксваген " е съумял да поправи милиони коли в които бяха открити софтуери, представящи погрешни данни за отделяните нездравословни газови излъчвания, само че все пак компанията би трябвало да направи повече, с цел да удовлетвори своите консуматори, съобщи в понеделник Европейската комисия.

" Компанията " Фолксваген " извърши значително проектът за деяние, с който самата тя се ангажира ", разяснява Вера Йоурова, която е еврокомисар, отговарящ за правораздаването, потребителите и тъждество на половете в границите на Европейски Съюз, оповестява организация Франс прес.

Трябва да се има поради, че абсурдът потегли от Съединените щати, където " Фолксваген " в следствие се съгласи да заплати компенсации на притежателите и на дилърите на дизелови коли на немската компания.

Вера Йоурова съобщи, че Европейската комисия и оторизираните национални потребителски органи " съжаляват, че компанията не е дала цялостна и ясна гаранция при положение на проблеми след към този момент осъществения ремонт ".

Водещата немската компания изготви проект за деяние с цел да ремонтира софтуерът, отчитащ отделяните нездравословни излъчвания, откакто през 2015-а година призна, че е конфигурирала устройства в 11 милиона дизелови автомобила по целия свят, целящи да излъгват регулаторните проби.

В тази връзка европейският комисар добави, че " Фолксваген " към този момент е ремонтирала към 80% от 8,5 млн. автомобила в Европа, за които е било открито, че разполагат с лъжливите устройства.

Йоурова уточни, че равнището на ремонтираните коли варира от 96% за колите в Германия до 36% за тези в Румъния, само че добави, че клиентите, които към момента не са създали това, ще имат опция да го създадат до 2020-а година. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР