След СГС, и Софийският апелативен съд отказа на прокуратурата задържане

...
След СГС, и Софийският апелативен съд отказа на прокуратурата задържане
Коментари Харесай

Втори съд отказа да задържи обвинения за хулиганство Георги Асенов от ВКП

След Софийски градски съд, и Софийският апелативен съд отхвърли на прокуратурата „ задържане под стража “ за висшия обвинител Георги Асенов. Потвърдено бе определението, с което той остава без мярка за неотклонение. Решението е дефинитивно, съобщи Defacto.
Това разгласи съставът на Софийския апелативен съд Николай Джурковски – ръководител, Емилия Колева и Александър Желязков – докладчик.
На 5 юли прокуратурата обществено оповести за обвиняванията за безчинство и разваляне на непозната благосъстоятелност (мобилен телефон) против Георги Асенов от Върховната касационна прокутура. В известие до медиите описа и за зародил спор сред обвинителя и охранители пред УМБАЛ „ Георги Странски “ в Плевен, пред които размахал служебната си карта, блъснал с картата по лицето един от тях и счупил в земята мобилния телефон на различен. Както и че поради това в града незабавно е бил изпратен екип отпред с градския прокурор на София Илиана Кирилова.
На 7 юли арбитър Емил Дечев от Софийския градски съд отхвърли да задържи под стража обвинителя Асенов, освен това – освободи го без мярка за неотклонение. В залата самият прокурор от ВКП описа напълно друга история – по какъв начин той, брачната половинка му и нейната сестра са придружавали 74-годишния му полусляп тъст, който е трябвало да бъде настанен в очната клиника на болничното заведение, а защитата жестоко е отказала да допусне придружители, най-малко да оказват помощ с носенето на багажа на безпомощния мъж.
„ Попаднах в обстановка, в която може да се озове всеки български жител, а казусът се употребява да бъда опетнен аз, положителното ми име и репутацията, която съм градил 28 години “, разгласи тогава Георги Асенов. Съдия Дечев пък дефинира, че следствието е водено преднамерено и спряво висшия обвинител е прибавен двоен критерий.
Софийската градска прокуратура стачкува това определение пред апелативния съд като погрешно и незаконосъобразно и още веднъж настоя за задържане. Апелативната прокуратура поддържа митинга.
През втората инстанция през днешния ден Асенов сподели: „ Изключително съм омерзен от качеството, в което се намирам сега, това е произвол и напълно персонална разпра с мен, само че аргументите не се сочат в това произвеждане. То е предизвестие – да видите какво може да се случи на всеки един магистрат и прокурор, който не желае да работи по метода на командно-административния способ “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР