След серия скандали ИТН осигуриха на Никола Христов Кръстев парламентарно

...
След серия скандали ИТН осигуриха на Никола Христов Кръстев парламентарно
Коментари Харесай

Не е гамбит, това е търговия с влияние

След серия кавги Има Такъв Народ осигуриха на Никола Христов Кръстев парламентарно кресло, а уважаваният някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи Николай Радулов бе заставен да се откаже от Народно събрание

Краят на политическите шахматни ходове постоянно носи противен привкус. Особено, когато фенът разбере, че е залъгалка, пред който се играят обилни циркаджийски номера. Резултатът най-после дефинират не публични упования, а едни пачки с пари, които стимулират и най-нелогичните решения.

Някои, като Явор Дачков, го назовават „ кеширане " на политически позиции, други го дефинират като елементарна корупция. За страдание краят на историята със скандалния наследник на притежателя на „ Олинеза " -Никола Кръстев явно поддържа версията, че с появяването си в изборите Слави Трифонов е желал само да осребри присъединяване си като политическа патерица. Суверенът обаче, му дал гласове, с цел да ръководи и той в този момент се чуди какво да прави с толкоз доста изненадваща поддръжка.

Със сигурност краят на сагата е поръчка, че сходно извъртане и комплицирани комбинации към скандалната кандидатура на „ изявения икономист ", а най-много „ мамино момченце от Костинброд " -Никола Кръстев, ще бъдат одобрени за стандарт и модел на държание партията на Слави. „ Което не става с пари, става с доста пари "!

Накратко, Никола Кръстев стана народен представител от 45-тото Народно заседание . Тихо, без някой да разбере, без да бъде даже видян в деня на откриването на Народното събрание и дните по-късно. Така ще е докрая, тъй като ролята му е да обезпечи правосъдни индулгенции на скандалния си татко Христо Кръстев , а не, с цел да трансформира България.

Партията на Слави Трифонов изигра съвършен дамски гамбит. В ролята на пожертваната пешка обаче, се оказа не някой сценарист или осветител от корпорацията „ Шоуто на Слави ", нито даже локален предприемач платил малко пари. Изпадна един от уважаваните десни хора, извънредно почитан специалист и учител в Нов български университет по сигурност и човек на думата като проф. Николай Радулов . Така Слави избави две глави - на незнайния пернишки предприемач Антон Адамов и на незнайния стопански анализатор Никола Кръстев. Какво е общото сред двамата? Общото е извънредно рехавата им професионална биография, битието на богаташки синчета и любовта им към скъпите коли и високите скорости. Кръстев кръстосва родните пътища постоянно с по 150-160 км в час, забелязван е постоянно да го прави и по време на предизборната акция.

Как ли ще законотворства като не съблюдава обикновени правила? Адамов е разказан като управител във компания за инфраструктурни планове в раздела „ Хората зад Слави ", в уеб страницата на компанията. Но локалните го познават като наследник на притежателите на комплекс „ Делта Хил " край Драгичево, където благосъстоятелност има Слави Трифонов. Кръстев е още по-незабележим и липсва в раздела с евентуалните звезди в партията. Единствената му забележима изява е на специалист, който хвърля фасул и гледа в кристални топки дали ще има банкрути на компании. Но пък е наследник на притежателя на костинбродската компания за лютеница „ Олинеза " -Христо Кръстев, който грозят 4 обвинявания и 30 години затвор, в случай че обвинителният му акт най-сетне влезе в съда. Кръстев получи медийно внимание, откакто прокуратурата го упрекна, че е откраднал компанията „ Олинеза " от някогашните си съдружници с подправени подписи и документи. Обвиненията против Кръстев са за потребление на документи с погрешно наличие, за длъжностно заграбване в изключително огромни размери, представляващо изключително тежък случай, при което лишаването от независимост е до 30 години, за подписани неизгодни покупко-продажби и за укриване на налози!

Това е залог, по-голям от гибелта, както обичаше да споделя известният кино персонаж капитан Ханс Клос. За това кавалкадите на Виктория Василева, основен секретар на партията и пълномощничка на Слави Трифонов, а от четвъртък към този момент и зам.-шеф на Народното събрание, са зашеметяващи. На 9 април тя първо подава заявление до ЦИК да бъде определена от София-област. При това състояние на мястото и като лидер на листа от Кюстендил ще влезе Антон Адамов. Но същия ден изненадващо и за самия него, заявление в ЦИК, че се отхвърля от извоюваното депутатско място в 24 МИР в София подава и Николай Радулов. Тук на второ място в листата е Антон Адамов. Така отводът на Радулов вкарва Адамов като народен представител от столичния регион. Но в действителност борбата не е за Адамов, битката е с депутатско място да бъде организиран Никола Кръстев.

Битката сред морала да оставят в Народното събрание Николай Златарски от листата в Кюстендил, който е с над 900 преференции, или да го прецакат за сметка на Кръстев продължава над 24 часа и евентуално е решена персонално от Слави Трифонов. В късния следобяд, на 10 април, Виктория Василева търчи още веднъж в ЦИК и се отхвърля да влиза като народен представител от София-област, което автоматизирано значи, че влиза от Кюстендил. Така изгрява щастливата звезда на Никола Кръстев, костинбродско синче, ботевградски шурей.

Ако ви замирисва на гозба и на провинциализъм в жанр „ Столичани допълнително ", грешката е във вашия тв приемник. Защото Кръстев си е постлал като баровец - обича да не съблюдава разпоредбите, а брачната половинка му се вози в лъскаво „ Мазерати ". Ходи по фабриките на татко си в Костинброд и Първомай неотменно в компанията на Тошко Йорданов и на Виктория Василева, с цел да убеди партийците по какъв начин всички служащи, вкупом, ще излязат и ще дадат избор за Слави Трифонов.

Няма по какъв начин да си стожер на законността, когато постоянно нарушаваш законите по пътищата! Няма по какъв начин да си стожер на държавността, когато татко ти дължи на страната санкциите, наложени му от Комисията за защита на конкуренцията, едната от които е рекордна - 250 000 лева! Няма по какъв начин да се дължат 1,5 млн. лева на някогашен съучастник и да наливаш пари в политическа корупция, с цел да намериш метод да не платиш и да се спасиш от правораздаването! Няма такава страна!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР