След септември цената на природния газ ще намалява, а цената

...
След септември цената на природния газ ще намалява, а цената
Коментари Харесай

Шефът на КЕВР: Газът ще падне след септември

След септември цената на природния газ ще понижава, а цената на парното няма да бъде променяна до 1 януари, сподели в ефира на бТВ ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов.

„Природен газ ще има. Вярно, че цената ще бъде относително много висока, най-малко що се касае до сегашния месец август и може би идващия месец. След това цената на природния газ ще намалее.

Ще намалее, тъй като ще бъдат обезпечени доставките от Азербайджан в границите на 1 милиард куб. м. при една извънредно атрактивна ниска цена, контрактувана още в далечната 2013 г.“

Останалите количества газ се чака да дойдат до страната ни с танкери, само че остава казусът с довеждащата инфраструктура, сподели Иван Иванов и уточни, че е пропуснат моментът България да резервира слотове за доставка и по тази причина в този момент ще заплаща на по-висока цена.

Цената през август ще бъде малко под 300 лв. на мегаватчас, следва чуване и съвещание на КЕВР.

Ще бъде одобрена цената на газа, като е доста евентуално това нарастване от 60 на 100, което „Булгаргаз“ желае да бъде доказано, уточни още Иванов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР