След седмица на политически хаос, заради споразумението за Брекзит, Великобритания

...
След седмица на политически хаос, заради споразумението за Брекзит, Великобритания
Коментари Харесай

Тереза Мей за Брекзит: Идните седем дни ще бъдат решаващи

След седмица на политически безпорядък, поради съглашението за Брекзит, Англия се готви за още напрегнати дни. Договореното с Брюксел беше утвърдено от държавното управление, само че последваха оставки на министри, а в този момент следва гласоподаване в английския парламент с прекомерно неразбираем излаз. Плана, който отстоява министър председателят Тереза Мей, все по този начин среща среща опозиция от опозицията и от нейната консервативна партия.

 © Българска телеграфна агенция
В края на една тежка седмица английският министър председател и водещи политици си поделиха телевизионния ефир, с цел да изложат за позициите си по договорката с Брюксел. Тереза Мей сподели пред телевизия " Скай Нюз ", че предстоят още договаряния сред Лондон и Брюксел по изискванията за Брекзит и на 25 ноември ще има изключителна среща на върха на Евросъюза.
Тереза Мей, министър председател на Англия: Идните седем дни ще бъдат решаващи. Става дума за бъдещето на тази страна, за препитанието на хората. За бъдещето на децата и внуците им.
Вариантите за бъдещето на договорката са доста - от предоговаряне, до нов референдум за овакантяване на Евросъюза. Най-трудно наподобява прокарването в Народното събрание. Опозицията удостовери, че няма да поддържа съглашението с Брюксел.

Джереми Корбин, водач на Лейбъристката партия: Не считаме, че то служи на ползите на страната. Правителството би трябвало незабавно да го предоговори.
Депутатите от Шотландската национална партия също ще гласоподават срещу.

Никола Стърджън, първи министър на Шотландия: Споразумението за овакантяване, а аз минах всичките над 500 страници, има дефекти, само че по-важното е, че в него няма изясненост за бъдещите връзки сред Обединеното кралство и Европейския съюз.
Мей не съумя да преодолее съпротивата и в своята консервативна партия.

Доминик Рааб, някогашен министър за Брекзит: Ще подпишем приемането на правила и закони, формирани от други членки на Евросъюза, без да се взема поради обстановката във Англия. Никоя демократична страна в историята не е подписвала такова нещо.
В тази борба на карта е сложена ориста на премиерския пост. Депутати консерватори изпратиха писма до ръководителя на партийна комисия с искане за избор на съмнение на Мей. Нужната численост от 48 писма към този момент не е достигната. Но напрежението продължава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР