След Румъния, Исландия, Полша, Молдова, Сейшелите и Мавриций (Тайланд все

...
След Румъния, Исландия, Полша, Молдова, Сейшелите и Мавриций (Тайланд все
Коментари Харесай

Къде можете да пътувате в момента: Страни, отворени за ваксинирани туристи

След Румъния, Исландия, Полша, Молдова, Сейшелите и Мавриций (Тайланд към момента обмисля хода), от ден на ден страни афишират, че ще разрешат на имунизирани пасажери да влизат без негативен или карантина. Значимостта на нараства всеки ден, макар многочислените несъгласия.
Един от най-належащите въпроси е - къде и при какви условия можете да пътувате?
Ето и лист с вероятните за това страни и техните условия, систематизиран от " Travel Magazine ".
е подготвена да посрещне пасажери, които към този момент са изцяло имунизирани против ковид. Освен това тези, които са опекарали инфекцията, са добре пристигнали, в случай че имат здравно удостоверение за това. Според туристическата организация на Мадейра документът за имунизация би трябвало да бъде на британски език. Той би трябвало също да съдържа информация като името на пътуващия, датата на раждане, типа на имунизацията и датата на имунизацията. Пътниците, които са били позитивни за ковид в продължение на 90 дни преди пътуването, само че са се възстановили, би трябвало да имат здравно удостоверение, доказващо това.
също разгласи, че ще отстрани карантината за имунизирани пасажери. Туристическата организация на тази страна декларира, че всички пасажери с годен интернационален документ за цялостна имунизация с утвърдена коронавирусна ваксина са освободени от карантина.
В момента е допустимо да пътувате до, които също са отворени за имунизирани туристи. Всички гости са освободени от двуседмичната карантина, в случай че имат доказателство за цялостна имунизация (2 дози) най-малко две седмици преди пътуването.
Без негативен PCR тест
към този момент освобождава пасажерите, които имат доказателства, че са били имунизирани против Covid-19 (ако втората доза е била дадена най-малко 10 дни преди влизането в страната), от PCR тест. Това предписание важи и за гости, които потвърдят, че са били инфектирани с ковид от 14 до 90 дни преди да влязат в страната.
 Още един сигнал, че няма да можеш да работиш в туризма, без да си имунизиран против ковид Още един сигнал, че няма да можеш да работиш в туризма, без да си имунизиран против ковид
Все повече сътрудници от чужбина желаят обслужване от имунизирани чиновници в туризма. Ние желаеме и отбрана на своите водачи. Туристическ...
също улесни влизането. Ваксинираните пасажери могат да влязат в тази страна без спомагателни проби. Всички останали би трябвало да имат негативен тест за влизане. След тридневен престой пасажерите би трябвало да бъдат тествани още веднъж. Между тези два теста обаче няма карантина.
разгласи, че пасажерите, които показват цялостен документ за имунизация, ще имат право да влизат в страната без негативен PCR тест. Освен това към този момент няма да се постанова да се опасяват от десетдневна карантина на място. Все отново епидемиологичните ограничения в страната към момента би трябвало да се съблюдават, макар че ограниченията са доста по-облекчени. Магазините и заведенията за хранене са отворени, само че с стеснен потенциал.
От 1 април 2021 година възнамерява да разреши на имунизирани израелски жители да влизат без карантина и негативен PCR тест. Израел води договаряния за такова съглашение и с Гърция. Двете страни ще си признават взаимно документите за имунизация, създавайки един тип пътен кулоар. Гърция и Обединеното кралство водят договаряния за " Ковид паспорт ", който ще разреши на английските жители да отидат на отмора в Гърция без карантина от началото на май. Очаква се Гърция да договаря и с други страни.
В началото на февруари шведското държавно управление разгласи, че цифров Ковид паспорт би трябвало да е подготвен за приложимост преди полети.
Новина, която към момента не е доказана публично, е, че Испания ще разреши на имунизирани пасажери от избрани страни да прекарват лятната си почивка в тази страна без карантина, при изискване че имат негативен PCR тест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР