След рубриката Знание, която стартира преди месец, Българска телеграфна агенция

...
След рубриката Знание, която стартира преди месец, Българска телеграфна агенция
Коментари Харесай

БТА ще представи рубрика ``Икономика`` |

След рубриката " Знание ", която започва преди месец, Българска телеграфна организация ще стартира и нова графа " Икономика ". Тя също ще бъде в общодостъпната част на уеб страницата на организацията.

В нея специалисти от Българската фондова борса (БФБ), Българската самостоятелна енергийна борса (БНЕБ) и преподаватели от водещи български университети ще показват стопански разбори и прогнози, информация за положението на финансовия и енергийния пазар у нас с съответни статистически данни за цените и количествата сила, търгувани на всеки един от сегментите на борсата, както и къс разбор за цените на електрическата енергия в България и района.

За това се споразумяха през днешния ден и подписаха контракт за съдействие Българска телеграфна агенция, БФБ и БНЕБ. „ Подписваме това съглашение в дните на Петата Глобална седмица на парите (Global мoney week), която е част от международната самодейност за повишение на финансовата и капиталова просветеност на младежите “, сподели генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев. Той напомни, че в границите на една година всички лични осведомителни артикули на Българска телеграфна агенция ще станат свободно налични - без възнаграждение и пароли. Рубриките " Знание " и " Икономика " са част от процеса на " отваряне " на информацията на Българска телеграфна агенция.

Заместник-председателят на Съвета на шефовете на БФБ и отговарящ за БНЕБ Васил Големански, изпълнителният шеф на БФБ Маню Моравенов и изпълнителният шеф на БНЕБ Константин Константинов обявиха, че с рубриката " Икономика " на Българска телеграфна агенция ще се противодейства на подправените вести и ще се увеличи равнището на прозрачността на българския финансов и енергиен пазар.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР