След решението на Конституционния съд за съзнателното нарушаване на Конституцията

...
След решението на Конституционния съд за съзнателното нарушаване на Конституцията
Коментари Харесай

Карадайъ: Президентът съзнателно нарушава Конституцията, целият му мандат мина по този начин

" След решението на Конституционния съд за съзнателното нарушение на Конституцията от Румен Радев през днешния ден сме очевидци на неговото изказване. Както и на онази среща, когато той сподели, че авансово е знаел по какъв начин това момче има и друго поданство с изключение на българското и умишлено е нарушил Конституцията, по този начин през днешния ден декларира, че Конституцията била неправилна. И отново е претендент за втори мандат. Това е голямо, голямо оттегляне от демокрацията и демократичните правила и полезности в България и в Европа. " Така водачът на Движение за права и свободи и претендент за президент Мустафа Карадайъ разяснява решението на Конституционен съд, с което указът на Радев за назначението на Кирил Петков бе разгласен за противоконституционен, оповестиха от Движение за права и свободи.

" Ако тези хора мъчно могат да дефинират понятието народна власт, то ние от Движение за права и свободи 30 години сме следвали нашия път: господство на закона, съблюдаване на Конституцията и законите на страната и паралелно с това - ръка за ръка, гарантиране на правата и свободите на жителите ", акцентира Карадайъ на предизборна среща във Варна. В нея участваха още претендентът на Движение за права и свободи за вицепрезидент Искра Михайлова и лидерът на листата на Движението в морската столица Ерджан Ебатин.
 Карадайъ: Когато бъда определен за президент, ще направя съвет по енергетика в президентството Карадайъ: Когато бъда определен за президент, ще направя съвет по енергетика в президентството
Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който е и претендент за президент на Движението, показа нова самодейност, която ще направи заедн...

" След 30 години виждаме институцията президент умишлено да нарушава Конституцията, да привиква министри, на които да дава инструкции в нарушаване на Конституцията държавните органи да репресират български жители и да нарушават законите на страната. Цял мандат се оплаква, че нямал пълномощия? Защо се кандидатираш тогава? Тя, Конституцията, е същата. За да нарушаваш още веднъж Конституцията и законите на страната ли? ", риторично попита Карадайъ. И добави, че в полето на политиката от време на време попадат инцидентни хора, които мъчно могат да осъзнаят институционалността на заеманите от тях длъжности като президент, министър председател, ръководител на Народно събрание. И през разнообразни интервали се пробват посредством разделяне и опълчване да си градят политическа физиономия.

" Жалко е, когато след 30 години, някой инцидентно попаднал в политиката стартира предизборната си акция с разделяне и опълчване. Целият му мандат мина по този метод ", сподели водачът на Движение за права и свободи. И добави, че даже в Брюксел приказват по какъв начин двама генерали си мерят пагоните в България. Това води до рецесия на държавността, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР