След решението на БФВолейбол първенството в Суперлигата да запази своя

...
След решението на БФВолейбол първенството в Суперлигата да запази своя
Коментари Харесай

Предстоят промени във Висшата лига

След решението на БФВолейбол шампионата в Суперлигата да резервира своя формат от 12 тима, на вчерашното Общо заседание на централата в Русе бе обърнато внимание и на втората дивизия при мъжете – Висшата лига. Обсъждан е формата, като концепцията е, че би трябвало да настъпят промени, които да доведат до по-голяма атрактивност за тимове, почитатели и спонсори.

" Обмисляме помени във Висшата лига, които да доведат до по-интересно състезание ", разяснява за BGvolleyball.com вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев. " Един от обсъжданите разновидности е участниците да бъдат разграничени в две групи, съгласно класирането от предния сезон – първа шестица и втора шестица. Максимумът на участници във Висшата лига е 16 тима, тъй че първа осмица и втора осмица. Така ще има по-голяма конкурентност и равноценност ", добави Ганев.

Той разясни, че е даден период на клубовете да помислят за свои оферти. През идния месец ще има специфична среща за формата на Висшата лига, като ще бъдат взети фнални решения за идващия сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР