След разтърсващия концерт на мегазвездата Найджъл Кенеди, с който беше

...
След разтърсващия концерт на мегазвездата Найджъл Кенеди, с който беше
Коментари Харесай

Квартет Tanguarda“ носи във Варна горещата страст на тангото

След разтърсващия концерт на мегазвездата Найджъл Кенеди, с който беше публично открит ХV Европейски музикален фестивал Варна 2018, стартира серия от мощни пролетни концерти, измежду които изключително блестящо свети гастролът на квартет " Tanguarda ". Емоцията на аржентинското танго в тон и танц ще сгрее сърцата на на варненската аудитория в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център на 10 април от 19:00.

" Tanguarda " е интернационален план, в центъра на който е една вдъхновяваща варненка – Мария Мартинова. Самата тя е музикант с интернационално самопризнание и парещ обожател на тангото и се изявява и като професионален танцьор. След Музикалната академия в София Мария приключва именития Julliard School, Ню Йорк, със стипендията " Владимир Хоровиц ". Защитава магистратура в Ротердамската консерватория при Агилес дел Виня. Кариерата й минава през подиуми като Концертгебау, Амстердам, St. Martin-in-the Fields, Барбикан и Уигмор хол в Лондон, Wiener Recital Hall в Залцбург, Alice Tully Hall, Ню Йорк.

Темпераментът на Мария Мартинова сплотява в един план емблематични фигури на тангото като Марсело Нисинман – реализатор на бандонеон, роден и построил майсторството си в Буенос Айрес, композитор, почитател на своя наставник Астор Пиацола. В квартета вземат участие още цигуларят Сирил Гарак, утвърдил се като един от най-търсените танго цигулари и Винфрид  Холценкамп – приет като най-уважавания танго басист в Европа. Емоцията в концерта ще бъде изведена на доста по-горещо равнище от танцьорите Селин Руис и Жереми Бребар - танцова двойка с голям брой концертни изяви в Европа и Америка.

Пред варненската аудитория " Tanguarda “ ще показват произведения от Астор Пиацола, Марсело Нисинман, Агустин Барди и Освалдо Тарантино.

В продажба са билетите за този парещ театър, който ще се случи в Зала 1 на Фестивалния и конгерсен център на 10 април. Билетите са на цени от 20 до 50 лева и могат да се купят от Билетния център на ФКЦ и онлайн: https://fccvarna.bg/събитие/tanguarda

Европейският музикален фестивал се реализира с финансовата поддръжка на Фонд Култура на Община Варна.

Другите събития в поредицата от прояви за ценители в границите на фестивала:

29.03. в Градската художествена изложба Musica da camera - концерт на дуото Ивона Недева, флейта, и Анжела Маджарова, арфа. Билети от ФКЦ.

5.04.в Градската художествена изложба Имена от бъдещето - Дуо Герасимец от Германия - Николай Герасимец, пиано, и Василий Герасимец, виолончело. Билети от ФКЦ.

14.04. във Варненската опера - концертт на Веселин Станев, пиано със Симфоничен оркестър на Държавна опера Варна, диригент Станислав Ушев. Билети от касата на Държавна опера Варна.

Началният час на всички концерти от фестивала е 19:00. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР