След разпускането на 48-ото Народно събрание, се очаква в длъжност

...
След разпускането на 48-ото Народно събрание, се очаква в длъжност
Коментари Харесай

Гълъб Донев начело и на 101-ия служебен кабинет


След разпускането на 48-ото Народно заседание, се чака в служба да встъпи и ново служебно държавно управление. Хипотезата е, че то може да бъде заменено от постоянно най-рано през май.

Вече е ясно, че то ще бъде управлявано още веднъж от сегашния длъжностен министър председател - Гълъб Донев. Това ще е 101-ото държавно управление на България от демократичните промени и деветото служебно от 1990 година насам.

В събота президентът Румен Радев разкри още едно име от новия длъжностен кабинет - това на вицепремиера по ръководство на евросредствата Атанас Пеканов.

Ще забележим ли в състава му и други министри от настоящето държавно управление " Донев "?

Председателят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов намира настоящия длъжностен кабинет за обединен, а министър председателят Донев за подобаващ да продължи да управлява страната.

„ Той е един балансиран, способен човек, спокоен. Моята преценка е, че като цяло това служебно държавно управление се оправи и не планувам някакви трагични промени в състава му “, разяснява Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет към президента.

Тепърва предстоят диалозите на президента с министрите за кабинет " Донев 2 ".

„ Заложил съм си името, репутацията. Ако ми бъде дадена тази опция, няма да избягам от отговорност “, разяснява Александър Пулев, длъжностен министър на нововъведенията и растежа.

„ Нека да не спекулираме към момента. В идващите дни ще разберете всичко “, сподели Атанас Пеканов, вицепремиер на европейските средства.

„ Аз и екипът ми към момента изпълняваме задължения по сегашния длъжностен кабинет, само че в скоро време ще имаме отговори на въпроси “, уточни Росица Карамфилова, длъжностен министър на околната среда и водите.

„ Наш дълг и ангажимент е и ще поставим оптимални старания да продължим политиките, които досега сме провеждали “, сподели Христо Алексиев, длъжностен министър на превоза и известията.

Вътрешният министър е подготвен да се бори с пазаруването на гласове при предварителния избор.

„ Ако съм заслужил доверието на президента, ще остана в този екип. Аз съм в него, с цел да подкрепя страната “, уточни Иван Демерджиев, длъжностен министър на вътрешните работи.

„ Има тактики, в които са забъркани доста министерства. Така че продължаването на екипната работа сигурно ще бъде такава, без значение кои ще бъдат изпълнителите “, сподели Иван Шишков, длъжностен министър на районното развиване.

Сред целите на районния министър в идващ кабинет би бил проектирането на тръбопровода от Александруполис към Бургас, разширението на контролно-пропускателните пунктове, както и построяването на детската болница.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР