След психологическия роман „Кладенецът“, откровената „Депресията ме обича“ и пъстрия

...
След психологическия роман „Кладенецът“, откровената „Депресията ме обича“ и пъстрия
Коментари Харесай

Време за четене: сборникът с разкази „Гладни сърца“ докосва с калейдоскоп от истински истории

След психологическия разказ „ Кладенецът “, откровената „ Депресията ме обича “ и пъстрия букет от сюжети „ България за начинаещи “ журналистът и публицист Веселина Седларска дава отговор на приятелското предизвикателство на съседка по болнично легло и основава „ книга по автентичен случай “, в която действителността намира опора в измислицата и противоположното.

е справочник из лабиринта на живота. Страници, обитаеми с същински истории, случили се с действителни хора, гладуващи за смисъл, топлота и комплектност .

 книга Ciela Ciela

В това сърцато и майсторски написано книжно риалити ще оживеят историите за Стефка, която машините по никакъв начин не обичат, за затворничката, подготвена да признае всичко, за телеграмата, в която Каспичан и Касиопея са на ръка разстояние, за мъжа, който се учи да танцува...

В огледалото на техните несполуки, тествания, причудливи и (не)обикновени ориси се оглежда живият живот. И по този начин меандрите на сюжета на всеки един роман се вливат в океана на човешките вселени – (почти) случили се в действителност, изживени за момент и останали невидими за международните летописи.

С тактичност, състрадание, голямо великодушие и здравословна доза възприятие за комизъм Веселина Седларска вплита в 204 страници тънките, пъстри влакна на смисъла, за който са гладни човешките сърца и който всеки намира на друго място.

А в него последователно рисунките и часовете за някои хора се трансформират в убежища. Буквите и имената получават вълшебни сили, а шансът може да се подарява.

„ Гладни сърца “ е дребен алманах с огромно сърце , червен конец със синьо оче по средата. Сборник, обитаем с човешки истории, които изкривяват времето и пространството и ги трансформират в нещо друго – не във физични, а в човешки величини.

 книга Ciela Ciela
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР