След проверки на Окръжна прокуратура и Районна прокуратура в Перник

...
След проверки на Окръжна прокуратура и Районна прокуратура в Перник
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва безстопанственост във ВиК Перник

След инспекции на Окръжна прокуратура и Районна прокуратура в Перник за източването на язовир „ Студена “ и водния режим обвинителите ще проверяват занемареност във ВиК Перник по информацията, че има отклонение на вода към град Радомир.
Останалите материали ще бъдат изпратени на Специализираната прокуратура - София по подготвеност да се проверява работата на кметове и регионален шеф.
Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви по-рано през днешния ден, че ще подпише новия график за режима на водата, откакто го съгласува с всички институции на територията на общината. По думите му, препоръчаният през вчерашния ден от министър Петя Аврамова вид за воден режим в Перник не е финален.
Владимиров сподели, че ще насочи предложение към ВиК особено за празниците режимът да не е толкоз мъчителен и фрапантен и разяснява, че неприятната организация на ВиК и несработването на техните съоръжения е довела до това една не дребна част от кварталите на Перник да нямат вода с дни.
Кметът изрази вяра новият шеф на ВиК Перник да навлезе бързо в проблемите, тъй като жителите на махала „ Андрейна “ в Батановци нямат вода към този момент съвсем две седмици, високите квартали на Перник и част от селата също нямат питейна вода с дни и сдружението би трябвало незабавно да в профил тези проблеми.
По мотив вчерашната среща в Министерството на районното развиване и благоустройството Владимиров сподели, че след един загубен месец, нещата още са на вид "търсят се водоизточници ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР