След проведените консултации с всички политически сили в новия 45-ти

...
След проведените консултации с всички политически сили в новия 45-ти
Коментари Харесай

Радев връчва мандат на ГЕРБ-СДС да състави правителство


След извършените съвещания с всички политически сили в новия 45-ти парламент, президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на обединението " ГЕРБ-СДС ", съобщи Българска национална телевизия.

По закон те имат 7 дни, в които би трябвало да предложат своя проектокабинет. Премиерът в оставка Бойко Борисов към този момент разгласи, че има подготвен състав на държавно управление , който ще бъде управляван от Даниел Митов.

След диалозите с президента обаче Томислав Дончев разяснява, че от обединението може и да не внесат състав на нов кабинет, в случай че не си обезпечат болшинство в Народното събрание. Причината - на страната е належащо работещо държавно управление със солидна поддръжка в Народно събрание.

Ако от ГЕРБ-СДС върнат мандат а, тогава президентът Радев ще опълномощи втората по бройка политическа мощ в новия парламент - " ИТН ", да сформира кабинет. От партията през вчерашния ден единствено споделиха, че ще спазят закона и повториха, че няма да влязат в коалиция с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР