След проведена процедура по екстрадиция Районна прокуратура - Казанлък, приведе

...
След проведена процедура по екстрадиция Районна прокуратура - Казанлък, приведе
Коментари Харесай

Осъден преди 18 години ще излежи присъдата си след екстрадиция от САЩ 

След извършена процедура по екстрадиция Районна прокуратура - Казанлък, приведе в осъществяване присъда от 7 години и 6 месеца отнемане от независимост 47-годишен мъж за държане и преправяне на оръжие, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Преди 18 години в Казанлък дружно със собствен съизвършител преработвали и преправяли огнестрелно оръжие от газови револвери . След първото съвещание на съда той се укрил, а през 2003-а отпътувал за Съединени американски щати . Същата година на 25 март е разгласен за общодържавно търсене, а наказателното произвеждане минава в негово неявяване.
През февруари 2006 година Окръжна прокуратура - Стара Загора, прави предложение до Главния прокурор за оповестяването му за интернационално търсене за екстрадиция, а през ноември 2010-а е издадена Европейска заповед за арест на наказания. 
Пет години по-късно от Интерпол - Вашингтон, Съединени американски щати, се получава информация, че той легално обитава на територията на Съединени американски щати съгласно американския Департамент по вътрешна сигурност. 
След продължителна преписка посредством отдел „ Международен “ при Върховна касационна прокуратура (ВКП), както и голям брой неофициални диалози и справки  сред Департамента на правораздаването в Съединени американски щати и Районна прокуратура - Казанлък, американските правосъдни управляващи позволиха екстрадицията на наказания.
На 22 декември 2019 година е трябвало да изтече безспорната отминалост за привеждане на наказването в осъществяване. 47-годишният мъж е предаден на родните управляващи на 3 декември , дошъл под защита с полет от Съединени американски щати до България. На 6 декември е наведен в Затвора . Там той ще изтърпи наказването си от 7 години и 6 месеца „ отнемане от независимост “. 
Съучастникът на изгонвания е приет за отговорен по същите обвинявания и му и наложеното му от съда наказване е влезнало в действие през 2004 година. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР