След продължителни препирни Централната избирателна комисия (ЦИК) подписа договор със

...
След продължителни препирни Централната избирателна комисия (ЦИК) подписа договор със
Коментари Харесай

След компромис „Сиела Норма” подписа договор с ЦИК

След продължителни препирни Централната изборна комисия (ЦИК) подписа контракт със „ Сиела Норма ”. С него разпорежда на компанията да се заеме с техническото и логистичното обезпечаване на машинното гласоподаване на частичните и новите избори на 27 юни и парламентарните избори на 11 юли, както и да модифицира софтуера на устройствата.

Новината заяви зам.-шефът на ЦИК Росица Матева пред БНР. Стойността на публичната поръчка е 4 350 000 лева Комисарите непосредствено поканиха „ Сиела Норма ” да поеме контракта. Аргументът им беше, че са прекомерно притиснати от времето, с цел да разгласят класическа социална поръчка с приемане и разглеждане на предложения.

До съглашението надалеч не се стигна елементарно. И двете страни си размениха обвинявания в оказване на напън. В последна сметка, ЦИК се принуди да промени плана на контракта, тъй че да отговори на някои условия на „ Сиела Норма ”. Остава неразбираемо до каква степен е стигнал компромисът.

В ранния следобяд в петък комисарите разгледаха и утвърдиха промените в проектодоговора. Шефът на ЦИК Камелия Нейкова съобщи, че е получила уверения, че представител на „ Сиела Норма ” ще го подпише същия ден. Този път това се случи.

От компанията не пропуснаха да се заядат още един път с ЦИК. „ Ще имаме възбрана, както по остарелия контракт, по този начин към този момент е въведена и в новия контракт, безспорна възбрана за каквито и да било обществени изказвания. Тъй като всеки миг ще го подпишем, те доста упорстват да не приказваме ”, разгласи шефът й Веселин Тодоров пред БНР по-рано денем.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР