След продължителни, изморителни и трудни преговори 11-месечният преходен период за

...
След продължителни, изморителни и трудни преговори 11-месечният преходен период за
Коментари Харесай

Край на преговорите: Великобритания излиза от ЕС със сделка

След продължителни, изморителни и сложни договаряния 11-месечният временен интервал за Брекзит приключва със договорка – на 31 декември Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз с контрактувани условия за свободна търговия с блока.

В ексклузивен брифинг ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен очерта главните точки по постигнатото съглашение.

„ Първо, конкуренцията на единния пазар ще остане обективна. Правилата и стандартите на Европейски Съюз ще бъдат спазени. Имаме ефикасни принадлежности за реагиране, в случай че честната конкуренция е нарушена и въздейства на търговията ни. На второ място, ще продължим да работим с Обединеното кралство във всички области от съвместен интерес, като климатични промени, енергетика, превоз. Трето, осигурихме 5 години и половина цялостна предсказуемост за нашите риболовни общности “, сподели фон дер Лайен.

„ За да работим безпроблемно, да учим и да вършим бизнес в 27 страни, обединявайки силите си и говорейки дружно, и във време на рецесия, би трябвало да се придържаме един към различен вместо да се опитваме да се надигнем на крайници сами “, означи още председателката на Европейска комисия. „ Време е да оставим Брекзит зад тила си “, прикани тя.

„ Струваше си да се борим за тази договорка. Сега имаме заслужено и уравновесено съглашение с Обединеното кралство. То ще отбрани нашите ползи в Европейски Съюз, ще обезпечи лоялна конкуренция и предвидимост за нашите риболовни общности. Сега Европа продължава напред “, написа фон дер Лайен в профила си в обществената мрежа Twitter.

It was worth fighting for this deal.

We now have a fair & balanced agreement with the UK. It will protect our EU interests, ensure fair competition & provide predictability for our fishing communities.

Europe is now moving on.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР