След приключването на мачовете от груповата фаза се очертаха и

...
След приключването на мачовете от груповата фаза се очертаха и
Коментари Харесай

Ето кои са претендентите за голмайстор на Световното в Катар

След приключването на мачовете от груповата фаза се обрисуваха и някои от любимците за голмайстор на международното състезание по футбол, написа СЕГА. По традиция премията " Златната топка " на Мондиал 2022 ще получи играчът, който е вкарал най-вече голове в шампионата.

Към момента има петима футболисти с по три попадения, като от тях един няма да играе повече мачове - Енер Валенсия, тъй като Еквадор отпадна. Останалите - Алваро Мората (Исп), Килиан Мбапе (Фр), Коди Гакпо (Нид) и Маркъс Рашфорд (Анг), обаче имат късмет да усилят актива си на 1/8 финалите, а и по-късно, в случай че тимовете им продължат напред.

Към момента като изпълнител №1 на Мондиал 2022 е записан Мората. Правилникът гласи, че при еднакъв брой голове следващият критерий са асистенциите, които са създали футболистите. При тъждество и по този индикатор към този момент се гледа кой от тях е изиграл по-малко минути. Мората е направил една асистенция дотук, също с толкоз е и Мбапе.

 
И тук към този момент влиза в ролята си третият аршин - испанецът е прокиснал на терена доста по-малко от френската звезда - 141 против 243 минути. Това значи, че Мората е вкарвал по гол приблизително на 47 минути, до момента в който при Мбапе този индикатор е 81 минути.

И въпреки всичко - нападателят на Испания не е най-ефективният голмайстор на шампионата досега.

Сред всички 23-ма футболисти, които са отбелязали по повече от един път в груповата фаза, има един, на който е било належащо по-малко време за всяко попадение. Това е Маркъс Рашфорд. Английският нападател на " Манчестър Юнайтед " осъществя трите си гола за общо 130 минути, или по един път на 43.3 минути.

Втори по успеваемост е германската запаса Никлас Фюлкруг, прекарал всичко на всичко 92 минути на терена, в които осъществя два пъти за Бундестима, т. е. приблизително по един път на 46 минути. Мората допълва Топ 3, а по-малко от час за всеки гол е бил необходим още единствено на Кай Хаверц. Германецът вкара два пъти за 118 минути престой на терена (по гол на 59 минути).

Що се отнася до най-комплексното показване в атакуващ проект, там №1 е Бруно Фернандеш. Португалецът има две попадения досега, само че пък най-много асистенции - общо три.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР