След преструктуриране под натиска на инвеститори, Cytrix се готви за

...
След преструктуриране под натиска на инвеститори, Cytrix се готви за
Коментари Харесай


След преструктуриране под натиска на инве


След преструктуриране под натиска на вложители, Cytrix се готви за продажба
(снимка: Business Wire)

Инвестиционните компании Elliott Investment Management и Vista Equity Partners водят договаряния за придобиване на разработчика на програмен продукт за виртуализация и облачни услуги Citrix Systems. Сделката е покрай подписване.

Elliott и Vista към този момент са се договорили с банките за разпределяне на средства, с цел да платят покупката на Citrix, заяви, базирайки се на осведомени с договарянията. Сделката може да бъде оповестена до няколко седмици, само че има риск договарянията да приключат безуспешно, защото сега са на прелиминарен стадий.

Vista обмисля да включи в договорката и софтуерната компания Tibco. Не се прецизира за какъв тип интервенция става дума, нито какъв брой евентуални купувачи са подготвени да платят за придобиването на Citrix.
още по темата
В петък, 14 януари, акциите на Citrix на Нюйоркската фондова борса нарастнаха с 1% до 95,8 $, вследствие на което пазарната капитализация на компанията доближи 11,9 милиарда $.

През септември м.г. стана ясно, че Citrix изследва разнообразни стратегически варианти, в това число продажба на компанията, откакто Elliott влага два пъти в нея и усили каузи си до 10%.

Elliott е прочут с това, че изкупува акции на огромни ИТ компании и по-късно интензивно упорства пред техните ръководители да преструктурират компанията, с цел да усилят цената на акционерите. По предложение на този хедж фонд станаха разделянията на HP и eBay, производителят на системи за видеоконферентна връзка Polycom беше продаден, а Citrix се преструктурира.

Освен това в историята на Elliott имаше случаи, когато фондът, откакто получи забележителен надзор върху дребна софтуерна компания, я продаде на частни вложители. Партньори на Citrix, интервюирани от CRN по-рано, показаха неодобрение от наличието на Elliott в акционерния капитал на компанията.

Главният изпълнителен шеф на Citrix Дейвид Хеншал сподели, че компанията ще продължи да разчита на сътрудници, до момента в който минава към бизнес модел на продажби на абонаменти за програмен продукт и увеличение на приходите на база консуматор.

„ Citrix е компания, насочена към каналите. Винаги сме били такива. И каналът играе необикновено значима роля. По-голямата част от нашите решения се ползват посредством сътрудници и ще продължат да бъдат такива ”, съобщи по-рано Хеншал.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР