След прекъсване заради пандемията, държавата поднови проверките на млечните продукти

...
След прекъсване заради пандемията, държавата поднови проверките на млечните продукти
Коментари Харесай

Как да разпознаем истинското сирене?

След спиране поради пандемията, страната възобнови инспекциите на млечните артикули в супермаркетите.
„ Това, което статистиката демонстрира, е, че сухото мляко и палмовите мазнини, които се внасят, са повече, спрямо предходните години. Това не може да бъде единственият знак, който да демонстрира, че те са вложени напълно в млечните артикули ”, изясни ръководителят на Асоциацията на млекопреработвателите в България Димитър Зоров пред Нова телевизия.
Той даде препоръки по какъв начин потребителите да разпознаят същинския артикул от имитацията. „ Цената е един от водещите знаци. Тя обаче не е единственият – консистенцията и твърдостта на сиренето също са фактор – то не би трябвало да е меко. На артикул, който е опакован, е доста мъчно да се направи визуализация. В магазините сиренето не би трябвало да е на цена под 12-13 лв. в магазините, за кашкавала цената е към 18 лева ”, сподели Зоров.
Според доктор Сергей Иванов от Асоциация „ Активни консуматори ” цената също е значима, тъй като демонстрира дали сиренето е създадено от мляко. Тя обаче не постоянно е определяща.  Иванов изясни за какво потреблението на артикули с палмова лой не е целесъобразна. „ Консумацията на сходен жанр мазнини води до развиване на сърдечно-съдови болести. Връзката е потвърдена и има консенсус сред производители на храни и кардиолози.  Затова влагането на този жанр мазнини е неразрешено в доста страни по света. Ние настояваме и у нас това да стане факт ”, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР