След преизчислението на пенсиите ще бъдат повишени само старите пенсии.

...
След преизчислението на пенсиите ще бъдат повишени само старите пенсии.
Коментари Харесай

Христина Христова: След преизчислението на пенсиите само 36% от хората ще получат увеличение

След преизчислението на пенсиите ще бъдат нараснали единствено старите пенсии. Ощетени пенсионери няма да има, само че може би ще има разочаровани, тъй като единствено 36% от хората с пенсии ще получат нарастване.
 
Това сподели някогашният обществен министър Христина Христова по Българска национална телевизия. Тя посочи, че ще се преизчисляват всички пенсии, само че тези, които са по-новите и са сметнати в началото на по-високи междинни приходи, няма да имат нарастване или в случай че имат, ще бъде алегорично.
По думите ѝ задачата е да се понижи разликата сред пенсии получени по-отдавна и по-нови пенсии, с цел да бъдат при идентични осигурителни условия.
 
Иван Нейков, също някогашен обществен министър, посочи, че ще бъдат преизчислени единствено пенсиите, свързани с трудова активност.
" Идеята в началото е добра, т.е. да преодолеем това, което стана през годините. Поради бързото повишаване на заплатите на хората се стигна до обстановка, в която разликата сред остарели и нови пенсии е стотици левове за една и съща работа ", добави някогашният обществен министър Иван Нейков.
 
Според него от позиция на справедливостта, това решение внася повече такова, само че дружно с това ще има и отчаяние заради непрофесионалната връзка. Тъй като хората са останали с усещане, че всички пенсии ще бъдат увеличени.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР