След повече от три години, FDA заяви, че наличните доказателства

...
След повече от три години, FDA заяви, че наличните доказателства
Коментари Харесай

Финално американския регулатор: IQOS е с по-малко вредни вещества

След повече от три години, FDA съобщи, че наличните доказателства демонстрират, че при IQOS образуването на нездравословни и евентуално нездравословни химикали е по-малко от това на елементарните цигари. Агенцията цитира научни проучвания, доказващи, че цялостното прекосяване към IQOS доста понижава излагането на такива токсични химикали. Това заяви Bloomberg цитирайки Американската организация по храните и медикаменти, късно нощес. Бездимното произведение на Филип Морис е първият тютюнев артикул, получаващ такова позволение.

IQOS нагрява тютюна, а не го гори, развой, считан за по-малко нездравословен от пушенето на стандартни цигари. Миналата година FDA позволи IQOS, устройство друго от електронните цигари, нагряващо тютюневи парчета, да бъде продавано в Съединени американски щати, до момента в който преглеждаше заявката и научните данни за понижен здравен риск.

„ Данните, предоставени от компанията, демонстрират, че стартирането на пазара на тези съответни артикули с позволената от FDA информация може да помогне на подвластните пълнолетни пушачи да преминат от стандартните цигари с горене към тези нови артикули, като понижи излагането им на нездравословни субстанции, само че това може да стане единствено в случай че те изцяло преминат на тях”, съобщи Мич Зелер, шеф на Центъра на FDA за тютюневите произведения.

 Финално американския регулатор: IQOS е с по-малко нездравословни субстанции
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР