След повече от три години, FDA заяви, че наличните доказателства

...
След повече от три години, FDA заяви, че наличните доказателства
Коментари Харесай

Вече официално: IQOS с по-малко токсини от цигарите

След повече от три години, FDA съобщи, че наличните доказателства демонстрират, че при IQOS образуването на нездравословни и евентуално нездравословни химикали е по-малко от това на елементарните цигари. Агенцията цитира научни проучвания, доказващи, че цялостното прекосяване към IQOS доста понижава излагането на такива токсични химикали. Това заяви Bloomberg, цитирайки Американската организация по храните и медикаменти, късно нощес.

Бездимното произведение на Филип Морис е първият тютюнев артикул, получаващ такова позволение.

IQOS нагрява тютюна, а не го гори, развой, считан за по-малко нездравословен от пушенето на стандартни цигари. Миналата година FDA позволи IQOS, устройство друго от електронните цигари, нагряващо тютюневи парчета, да бъде продавано в Съединени американски щати, до момента в който преглеждаше заявката и научните данни за понижен здравен риск.

„ Данните, предоставени от компанията, демонстрират, че стартирането на пазара на тези съответни артикули с позволената от FDA информация може да помогне на подвластните пълнолетни пушачи да преминат от стандартните цигари с горене към тези нови артикули, като понижи излагането им на нездравословни субстанции, само че това може да стане единствено в случай че те изцяло преминат на тях”, съобщи Мич Зелер, шеф на Центъра на FDA за тютюневите произведения.

Зелер сподели, че FDA ще следи по какъв начин IQOS се употребява от потребителите и най-много вероятността да увеличи използването на тютюн измежду младите.

„ Важно е да се означи, че тези артикули не са безвредни, тъй че хората, изключително младите, които сега не използват тютюневи произведения, не би трябвало да стартират да ги употребяват или да стартират да употребяват различен тютюнев артикул “, добави Зелер.

„ Коренно разнообразни “

В изказване, основният изпълнителен шеф на Филип Морис, Андре Каланцопулос приветства решението на FDA и сподели, че това демонстрира, че

„ IQOS е радикално друг тютюнев артикул и по- добър избор за пълнолетните пушачи, които биха траяли да пушат “.

Решението беше издадено след близо четири години оценка на научните данни за IQOS.

Компанията подаде заявката си за модифициран риск пред FDA през декември 2016 година

Конгресът на Съединени американски щати даде пълномощия на FDA да контролира тютюневите произведения през 2009 година, създавайки явен развой за позволение на нови артикули съдържащи никотин, който да се ползва преди навлизането им на пазара в Съединени американски щати, както и процедура, която да дава опция на тютюневите артикули, които са по-малко нездравословни от цигарите да бъдат етикетирани, като такива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР