След последните терористични нападения в Австрия и Франция Великобритания повиши

...
След последните терористични нападения в Австрия и Франция Великобритания повиши
Коментари Харесай

Великобритания повиши нивото на терористична заплаха; Италия засили граничния контрол

След последните терористични набези в Австрия и Франция Англия увеличи равнището на опасност от терористични офанзиви до "сериозно ", което е предпоследно по петстепенна канара, съобщи Асошиейтед прес.

Нивото на опасност се дефинира като "сериозно ", когато евентуална офанзива се счита за доста евентуална. Когато терористична офанзива се счита за евентуална, равнището на опасност се дефинира като "значително ", една степен по-ниско.

Британският вътрешен министър Прити Пател написа през днешния ден в Туитър, че това решение е "предпазна мярка и не се основава на някаква съответна опасност ".

Тя сподели, че "населението би трябвало да остане внимателно и да оповестява на полицията за всевъзможни подозрителни дейности ".

Италия ускори граничния надзор в отговор на терористичните офанзиви във Виена и Ница, заяви през днешния ден вътрешното министерство, представено от ДПА.

Решението за тази стъпка е взето на заседание на националния комитет за сигурност, в което е взела участие вътрешната министърка Лучана Ламорджезе, шефове на полицейски и разследващи служби и други чиновници.

Граничните инспекции са засилени благодарение на армията и е разисквано предотвратяването на терористични офанзиви против евентуални цели, се споделя в известието.

Миналата седмица стана ясно, че 21-годишният тунизиец, обвинен за офанзивата в черква в Ница на 29 октомври, при която бяха убити трима души, е влезнал във Франция, откакто е дошъл на италианския остров Лампедуза като мигрант, напомня ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР