След подновеното искане на Европейската комисия от 27 януари 2021

...
След подновеното искане на Европейската комисия от 27 януари 2021
Коментари Харесай

Договорът между Европейската комисия и AstraZeneca беше публикуван

След възобновеното искане на Европейската комисия от 27 януари 2021 година фармацевтичната компания AstraZeneca се съгласи да разгласява редактирания контракт, подписан сред двете страни на 27 август 2020 година Пълният текст на контракта с AstraZeneca е оповестен тук.

Комисията приветства уговорката на сдружението за повече бистрота при присъединяване му в осъществяването на тактиката на Европейски Съюз за имунизациите. Прозрачността и отчетността са значими, с цел да се спомогне за построяването на доверието на европейските жители и да се подсигурява, че те могат да разчитат на успеваемостта и сигурността на имунизациите, закупени на ниво Европейски Съюз. Комисията се надява да може да разгласява всички контракти в границите на предварителните съглашения за закупуване в близко бъдеще, оповестиха от пресслужбата на Европейска комисия.

Публикуваният през днешния ден контракт съдържа редактирани елементи, отнасящи се до поверителна информация, като да вземем за пример данни за фактурите. Договорът AstraZeneca е вторият, който се разгласява, откакто CureVac се съгласи да разгласява предварителното съглашение за закупуване с Европейската комисия.

За Европейската комисия опазването на публичното здраве и обезпечаването на допустимо най-хубавите съглашения с предприятията, тъй че имунизациите да бъдат налични, безвредни и ефикасни, е от решаващо значение. Договорът, контрактуван от Европейската комисия с страните — членки на Европейски Съюз, беше утвърден на 14 август и влезе в действие на 27 август. Той се финансира от Инструмента за незабавна поддръжка. Чрез контракта всички страни членки могат да закупят 300 милиона дози от имунизацията „ AstraZeneca “, с опция за спомагателни 100 милиона дози, които да бъдат разпределени съразмерно на популацията. Договорът също по този начин разрешава на страните членки да подаряват своите дози ваксини на страни с ниски и междинни приходи или да ги пренасочват към други европейски страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР