След почти едномесечно прекъсване почистването на катедралата Нотр Дам в

...
След почти едномесечно прекъсване почистването на катедралата Нотр Дам в
Коментари Харесай

Подновиха почистването на „Нотр Дам“

След съвсем едномесечно спиране почистването на катедралата " Нотр Дам " в Париж беше възобновено, като служащите носят по-сигурно защитно облекло поради опасенията от замърсяването с олово, заяви Агенция Франс Прес.

Всички на обекта - зидари, учени, почистващ личен състав, получават облекло за еднократно прилагане и наложително се къпят след работа, с цел да не изнесат несъзнателно олово от постройката. Специализирани екипи почистват с химикали близките улици, с цел да отстранят оловото, разпръснало се след пожара през април. Те работят и в учебните заведения в квартала.

Здравните управляващи оповестиха предишния месец, че главното замърсяване с олово е в самата катедрала и площада й, а по близките улици не са регистрирани рискови равнища.

Катедралата " Нотр Дам ", площадът пред нея и градинката зад нея са затворени за визити от 15 април и евентуално ще останат по този начин години. Президентът Еманюел Макрон сподели, че желае " Нотр Дам " да бъде реставрирана за пет години, само че съгласно специалистите това надали ще е допустимо.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР