След почти 30 години железопътната линия, която свързва България и

...
След почти 30 години железопътната линия, която свързва България и
Коментари Харесай

След 30 години жп линията между България и Северна Македония става реалност

След съвсем 30 години железопътната линия, която свързва България и Северна Македония става действителност. Парите са обезпечени - общо 165 милиона евро. Реалност, тъй като имаме изцяло приключен план и тъй като тръжната процедура за избор на реализатор завършва. Реалност,още тази 2021 година. И, несъмнено, действителност, тъй като този план го осъществяваме дружно с нашите сътрудници от България.
Това съобщи през днешния ден генералният шеф на Публично дружество за железопътна инфраструктура " Железници на Република Северна Македония " Хари Локвенец по време на срещата си в Скопие с Красимир Папукчийски – общоприет шеф на Директива за птиците Национална компания „ Железопътна инфраструктура ”, заяви БГНЕС.
 Македонският вицепремиер: районен съд Македония е готова за влизане в Европейски Съюз Македонският вицепремиер: районен съд Македония е готова за влизане в Европейски Съюз
Македонският вицепремиер Никола Димитров счита, че няма по-подготвена страна от неговата, за започване на договаряния за участие в Евр...
Локвенец акцентира, че търгът е написан и с избора на реализатор ще стартира да се извършва една 30-годишна фантазия.
„ Очаквам след 3-4 месеца тук към този момент да стартира да се строи ”, сподели той.
На срещата участваха представители на Делегацията на Европейски Съюз в Скопие, които поддържаха реализацията на плана и. След това посетиха дружно Режановце – първата част от Куманово до границата с България.
Красимир Папукчийски, от своя страна, акцентира, че всички осъзнават отговорността си по отношение на реализацията на Паневропейския транспортен Коридор № 8, който ще свързва Черно с Адриатическо море през България, Македония и Албания. Той заяви, че сега се реализира план за техническа помощ за подготовка на плана за рационализация на железопътната линия София – Перник – Радомир – Гюешево – Границата с районен съд Македония, която е част от главната мрежа.
 Заев: От нас може да се чака само другарство Заев: От нас може да се чака само другарство
Нямаме алтернативи да предоставим гаранции. Ние сме миролюбив народ и от нас може да се чака само създаване на другарство и сътруд...
Инвестиционният план планува създаване на железопътна линия, която да обслужва популацията, вътрешния и интернационалния товарен трафик
Този план ще обезпечи оперативна съгласуемост на инфраструктурата, оборудването, системите за ръководство, употребата и сигурността, както и връзка с европейските железопътни мрежи посредством и в сходство с условията на трансевропейската транспортна мрежа.
В момента в сектора на железопътната линия София - Перник - Радомир – Гюешево, която е с обща дължина 139 км., скоростта варира от 70 до 100 км/ч, а тук-там рестриктивните мерки постановат от 40 до 75 км/ч. След осъществяването на плана се чака скоростта да доближи 130/160 км/ч.
Папукчийски и Локвенец обявиха, че се ангажират със своята професионална подготвеност, предпочитание и отговорност за реализацията на железопътната линия,, която пресича границата сред България и Северна Македония - тунела Деве Баир. Двамата подчертаха, че всичко това е станало допустимо, с помощта на цялостната поддръжка от страна на Европейски Съюз и използването на процедура на правилата на европейската взаимност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР