След петгодишно прекъсване днес в Истанбул Турция и Гърция ще

...
След петгодишно прекъсване днес в Истанбул Турция и Гърция ще
Коментари Харесай

Започва нов кръг от проучвателните преговори между Анкара и Атина

След петгодишно спиране през днешния ден в Истанбул Турция и Гърция ще стартират нов кръг от проучвателните договаряния по въпросите, свързани с Егейско море и.
На 11 януари турският външен министър предложения Гърция да възобнови договарянията, като сподели, че Турция благоприятства разговора, съдействието и постигането на решение, заяви Анадолската организация.
На 20 януари гръцкият министър председател съобщи, че страната му ще се причисли към договарянията с " оптимизъм и убеденост ".
Очаква се разговорът да има позитивен принос за развиването на връзките сред Турция и Европейски Съюз.
 Ще стоплят ли Турция и Гърция връзки с португалското председателство на Европейски Съюз? Ще стоплят ли Турция и Гърция връзки с португалското председателство на Европейски Съюз?
Турски и гръцки висши дипломати ще се срещнат през идващите седмици, с цел да обсъдят двустранните връзки, оповестява турският „ А Ню...
Председателят на Европейския съвет приветства самодейността и съобщи, че Европейски Съюз „ чака с неспокойствие напредъка по възобновяването на проучвателните договаряния сред Турция и Гърция, както и процеса на споразумяване на въпроса с Кипър “.
Проучвателните договаряния сред Турция и Гърция, целящи реализиране на заслужено споразумяване на проблемите в Егейско море, започнаха през 2002 година
След 60-ия кръг от договарянията през март 2016 година Атина приключи срещите. Те продължиха под формата на политически съвещания, само че не се върнаха към проучвателната рамка.
Очаква се диалозите да бъдат фокусирани върху двустранни разногласия, в това число морските граници и правото на сондажи в района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР