След пазарното лансиране на Taycan Turbo S, Taycan Turbo и Taycan

...
След пазарното лансиране на Taycan Turbo S, Taycan
Turbo и Taycan
Коментари Харесай

Базовото Porsche Taycan е първата кола на марката без кожа в интериора

След пазарното лансиране на Taycan Turbo S, Taycan Turbo и Taycan 4S, Porsche разгласи, че от март тази година, в дилърските центрове на марката ще бъде добавена още една трансформация на електромобила.

Новото предложение се назовава единствено Taycan и както допуска името му, се явява базова версия в модификационното портфолио на електрическата кола.

Основна отличителна линия на Taycan е тази, че задвижващи са единствено задните колела, а клиентите ще могат да избират сред две батерии според от потенциала им- със общоприетата Performance Battery (79.2 kWh) базовата версия на модела идва с 408 конски сили, а при избор на Performance Battery Plus (93.4 kWh) мощността се усилва до 476 конски сили. В взаимозависимост от избора си, собствениците ще могат да разчитат на автономност от надлежно от до 431 и от до 484 километра



Porsche Taycan дава обещание опция за ускорение от 0 до 100 км/ч за 5.4 секунди, максималната скорост на придвижване е 230 км/ч, а в зависимост от интегрираната батерия, зареждането може да бъде осъществено със съответно до 225 и до 270 Kw при съществуване на съответната инфраструктура. Според изчисленията на компанията, това позволява опция за презареждане от 5 до 80% за 22.5 минути и спомагателен пробег от 100 километра единствено след пет минути зареждане.

Taycan, който се предлага на цена от 83 520 евро (за Германия), е забавен и заради още една причина- той е първото Porsche, което може да бъде поръчано във версия без каквито и да било кожени детайли в интериора си.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР