След първите 7 дни на изцяло електронните направления - какви

...
След първите 7 дни на изцяло електронните направления - какви
Коментари Харесай

Д-р Антон Тонев: За 7 дни са издадени 1 126 732 електронни направления

След първите 7 дни на напълно електронните посоки - какви са изводите, които може да бъдат направени? Какво вършат депутатите, с цел да няма повече пребити лекари?



От 1 юни започва напълно електронното издаване на посоки в опазването на здравето, само че се появиха някои проблеми. Д-р Антон Тонев, ръководител на комисията по опазване на здравето в Народно събрание, се извини в Българска национална телевизия " Денят стартира " на хората, които са понесли неудобства от зародилите проблеми в системата. Очаква се от един от изпълнителите - частна компания, да промени софтуера си, тъй че да няма повече такива недостатъци. И разясни, че сега Министерство на здравеопазването и " Информационно обслужване ", която е шапката на всички тези промени за въвеждане на електронното опазване на здравето, нямат подобен вид договорни връзки, върху които да стъпят и да изискат някакво санкциониране.

Става въпрос за връзки сред лекари и софтуерна компания, в които ние не сме страна, посочи доктор Антон Тонев.

Председателят на комисията по опазване на здравето в Народно събрание съобщи, че предложат законови промени.

Първата част от тези законови промени ще бъдат една рамка от условия, които всеки, който желае да предлага софтуерни услуги, би трябвало да вземе - тук приказваме за избран запас от хора, избран брой ъпдейти и други механически елементи, които ще бъдат препоръчани от Министерство на здравеопазването. С това ще наложим и наказания при липса на 100% успеваемост на предлаганите софтуерни артикули, сподели доктор Тонев и уточни, че глобите ще са финансови - % от оборота.

Председателят на парламентарната здравна комисия разгласи, че за 7 дни са издадени 1 126 732 електронни посоки.

В тези 7 дни, с едно непрестанно повишаване на бройките електронни документи, считаме, че сме достигнали едно устойчиво равнище. От тук насетне случаите на противоречие ще понижават до миг, в който изчезнат изцяло, акцентира доктор Антон Тонев.

Подготвят се и група от промени, които ще визират и понижаване на административната тежест за общопрактикуващите лекари.

От една страна вървим към изгубване на хартията, което неизбежно ще се случи, въпреки това вършим разбор какъв брой време прекарва един персонален доктор тъкмо до пациента, преглеждайки го, и какъв брой време би трябвало да отдели, обективизирайки своя обзор, надлежно да може да отговори и на бъдещите инспекции, сподели доктор Тонев.

При въвеждането на новите електронни услуги всеки един модул започва, единствено като са покрити и критериите за отбрана.

Д-р Антон Тонев разяснява и последния случай на принуждение против лекари, като уточни, че всяко право върви със отговорности. Ние считаме, като законодателна самодейност, да въведем една къса характерност на това какви отговорности имат пациентите, акцентира ръководителят на комисията по опазване на здравето в Народно събрание.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР