След отлагането на Европейското първенство през 2020 година, заради навлизането

...
След отлагането на Европейското първенство през 2020 година, заради навлизането
Коментари Харесай

Какви са шансовете да се проведе Европейското първенство по футбол 2021?

След отлагането на Европейското състезание през 2020 година, поради навлизането на Covid-19, съгласно източници от UEFA нямат желание и тази година да анулират към този момент изместеното с една година състезание, тъй като това би довело до изключителни загуби.

Според последните вести от ESPN обаче даже и да не се анулира първенстото, то сигурно няма да се организира в 12-те в началото планувани държави-домакинки. Обсъждат се няколко вероятни разновидността за метаморфоза на събитието.

Неяснотата към провеждането на 16-тото футболно състезание, обаче, не пречупва духа на почитателите и те са разчувствани, както постоянно, за идните мачове. Основните любимци за трофея тази година съгласно изброените на интернационалните букмейкърски уеб сайтове са Англия, Белгия и Франция. Коефициентите за тези 3 кандидата са към 6,50, което значи 15% хипотетична възможност.

По проект крайното решение за осъществяване на Европейското състезание би трябвало да се вземе доникъде на март, само че непрекъснато изменящата се конюнктура с възходящата пандемия, както и 90% от билетите бидейки продадени авансово, организацията на такова всеобщо събитие наподобява невъзможна.

Футболни тимове от цяла Европа страдат от следствията от разпространяващия се вирус. В Англия още с идването на 2021 година се анулираха множеството мачове, поради инфектирани с Covid-19. В Испания тренировките на Барселона също бяха анулирани, поради 2 позитивни теста в клуба.

Най-добрият сюжет би бил осъществяване при запълване на 70% от потенциала на стадиона, като това число може да падне и до 30%, в случай че ситуацията не бъде овладяно до лятото.

Още предходната година UEFA изиска от всички 12 домакина да сформират проект А и проект Б доникъде на декември, в който да опишат каква опция имат за осъществяване на мачовете с потенциал от 70% или 30%, както и да посочат дали ще могат да уредят безвредни престой и превоз. Въпреки упованията, някои страни да се откажат, всички 12 домакина потвърдиха готовността си да работят по проект.

Друг вид ще бъде всички мачове да бъдат извършени на затворено на едно място, като за всеки тим ще бъде обезпечено безвредно пространство. От UEFA обаче считат, че този метод на осъществяване е доста малко евентуално да бъде удобрен, поради компликациите, които би основал.

Провеждането на шампионата по модел на миналогодишната Шампионска лига изисква обезпечаването на условия за всичките 24 тима на едно място, което свежда подобаващите държави-домакинки до няколко претендента.

Франция, като някогашен хазаин през 2016, и Германия, като предстоящ хазаин през 2024, са най-обсъждани, в случай че се стигне до такова осъществяване, с помощта на положителната си инфраструктура и опциите, предлагани от стадионите в съответните страни. Англия и Шотландия също се разискват като допустима алтернатива, само че обстановката с Брексит би усложнила нещата там.

Въпреки опцията да бъдат домакини от позиция на терен и съоръжение, всички тези страни сега се борят с възходящия брой инфектирани, а смъртните случаи се усилват, което в допълнение понижава възможностите за осъществяване на Европейското състезание.

На четвърто място е Русия, като хазаин на Световната купа през 2018 година. Този избор обаче би бил политически неточен, поради двугодишната спортна възбрана, наложена на Русия след разкритите злоупотреби с допинг.

Друг проблем, върху който се подчертава са възторжените обятия и целувки сред съотборници при отбелязване на гол, което някои считат за безконтролно държание.

С оставащи по-малко от 150 дни до началото на шампионата, от UEFA са притиснати освен от времето, само че и от несигурността, която върви ръка за ръка със международната пандемия.

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР