След откриването на физкултурния салон на СУ “Иван Вазов” в

...
След откриването на физкултурния салон на СУ “Иван Вазов” в
Коментари Харесай

Министър Кралев: Ще успеем да възстановим икономическия живот в спортните клубове, след като народните представители намалиха на 9% ДДС на спортните услуги

След откриването на физкултурния салон на СУ “Иван Вазов” в Своге министърът на младежта и спорта Красен Кралев  Красен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във разяснява пред публицисти настоящи спортни тематики.

Той съобщи, че във времето на пандемията от COVID-19 спортният бранш е един от най-засегнатите. “Бяха спрени безусловно всички спортни мероприятия, което се отрази извънредно тежко освен на професионалните спортисти, само че и на феновете. Аз считам, че с ограниченията, които държавното управление взе през последните месеци, направихме извънредно доста да помогнем на спорта да се възвърне и да влезе в естествения си режим. Успяхме да запазим бюджетите на федерациите. Тези средства, които бяха планувани за надпревари от интернационалния състезателен календар, се насочват за подготовка на нашите спортисти. През идната година твърдо сме декларирали, че желаеме да увеличим двойно бюджетът на клубовете. Оттук нататък, с помощта на активността на Българския състезателен тотализатор, ще имаме повече средства, които през идващите години ще влагаме главно в спортните клубове, които са хронично недофинансирани”, сподели спортният министър.

Правителството отпусна 5 млн. лева за съоръжение на "Арена Бургас "

Красен Кралев  Красен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във благодари на народните представители в Народното събрание, които одобриха смяната в Закона за Данък добавена стойност, която визира и спортните услуги. “След това решение действително ще се понижи цената на спортните услуги и ще успеем да възстановим икономическия живот в спортните клубове. На 9% се понижи Данък добавена стойност за всички спортни услуги и уреди. Всеки един българин, който спортува, ще може да се възползва от тази икономическа мярка, която считам, че е извънредно значима. Народните представители демонстрираха отговорност и не не помниха спорта. Съобразиха се с нашето предпочитание и с нашите причини за това да се подкрепят спортните организации”, съобщи Кралев.

Министърът анонсира, че следва взимане на значимо решение, което визира провеждането на интернационалния надпревари в България. “Днес или на следващия ден, дружно с сътрудниците от Министерството на здравеопазването, ще решим по какъв начин да бъде проведен допускът на спортисти от други страни, за които има условие за карантиниране при пребиваването им в България. Необходимо е да им дадем позволение да идват и да вземат участие в надпревари в нашата страна, тъй като в противоположен случай присъединяване на тимове в интернационалните клубни шампионати и интернационалните надпревари е невероятно. Надявам се при започване на август да бъде издадена заповед от Министерство на здравеопазването, която ще конкретизира изискванията и разпоредбите, съгласно които спортистите ще могат да влязат на територията на България и да вземат участие в надпревари, без да бъдат тотално изолирани. Трябва да им се даде опция за осъществяване на тренировки, само че няма да допуснем да бъде застрашено здравето на българските жители и на останалите спортисти, които вземат участие в дадените съревнования. Една такава заповед ще отключи интернационалния календар, което е извънредно значимо за нормализиране на спортния живот. Това е голямо предизвикателство пред ръководителите на спорта във всяка една страна, тъй като с изключение на равни условия на всички спортисти, би трябвало да се подсигурява и запазването на здравето на всички жители. Надявам се, че в България сме на прав път в това отношение и ще намерим вярното решение за ситуацията”, сподели спортният министър.

Нови ограничения против COVID-19 по време на мачовете. Ананиев: Очакваме спад на инфектираните

Той разяснява и наближаващия старт на футболното състезание в Първа лига. “Много от тимовете имат инфектирани футболисти и минаха през пъкъла на ковид. Оттук нататък би трябвало да се разработят стоманени правила, с цел да минимизираме всевъзможни опасности за играчите, тъй като представете си това, което се случи с „ Черно море “ да се случи с който и да е тим от Първа лига по средата на шампионата. Това значи 4-6 седмици да не разполагаш с футболистите си. Разработили сме условия с БФС и моля клубните доктори да съблюдават разпоредбите, да следят прецизно какво се случва с футболистите им, тъй като те са на първа линия и би трябвало рано да диагностицират болен футболист, с цел да може незабавно да се реагира и да се понижат провалите върху самия тим. Всички отбори ще продължат с тестванията всеки месец. Изключително значим е интервалът сред тези проби, тъй като всички тимове ще имат по 3-4 срещи и точно тогава разчитаме на клубните лекари да бъдат деликатни и да реагират при най-малкия признак, който има даден футболист”, съобщи Красен Кралев  Красен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във.

Спортният министър разгласи, че е подготвена новата оценка на стадион “Българска армия” и подготвителен комплекс “Панчарево”. “Оценката е доста близка до тази, с която те бяха апортирани в сдружението „ Сердика спортни парцели “. Тя е на стойност 23 310 700 лева, което дава отговор на упованията на управлението на ЦСКА. Очаквам идната седмица да седнем с тях на диалози за завършване на основаването на новото дружество”, сподели Кралев, представен от пресцентъра на ММС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР