След около година Volkswagen може да достигне капацитета на Tesla

...
След около година Volkswagen може да достигне капацитета на Tesla
Коментари Харесай

VW тръгва с нови заводи за елктромобили в Китай и може да изпревари Tesla

След към година Volkswagen може да доближи потенциала на Tesla в производството на електромибили. Най-големият автомобилопроизводител в света разгласи във вторник, че строи два завода в Китай, които ще произведат общо 600 000 коли, основани на профилираната му модулната платформа за електрически автомобили (MEB), оповестява организация " Блумбърг ".

Новите фабрики в Антиг и Фошан стартират работа няколко месеца след завода в немския град Цвикау, който ще сглобява 330 000 автомобила годишно от края на 2019 година

При тези мащаби на произвеждане Volkswagen най-вероятно ще изпревари Tesla, чийто единствен цех за сглобяване на коли във Фримонт, щата Калифорния, може да прави към 500 000 коли.

В началото на годината водачът в производството на електрически автомобили направи първа копка на предприятието си в покрайнините на Шанхай, което се чака да стартира работа в края на 2019 година и като начало да създава 250 000 коли годишно.

Volkswagen няма доста време, откакто Tesla позволи проблемите с производството си във Фримонт и завода за акумулатори в покрай Рино, Невада, който също по този начин може да започва производството на новия си състезателен модел коли Model Y.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР