След огромния интерес към отворената покана от над 100 кандидати

...
След огромния интерес към отворената покана от над 100 кандидати
Коментари Харесай

Петима чуждестранни артисти идват да работят в Пловдив в рамките на CONTEXT AiR

След големия интерес към отворената покана от над 100 претенденти от целия свят към този момент са известни имената на артистите, които ще вземат участие през 2022 година в общинската резидентна стратегия CONTEXT AiR.

Това са:

Simon Van Parys (Симон Ван Парис) – от Белгия

Anne Fehres & Luke Conroy (Анне Ферес и Люк Конрой) – артистично дуо от Нидерландия

Rima Pipoyan (Рима Пипоян) – от Армения

Daria Pugachova (Дария Пугачова) – от Украйна
Журито беше единомислещо във връзка с селектираните актьори и се спря на избор, който да обхване най-широк кръг от изяви като статуя, мултидисциплинарни образни планове, актуален танц и пърформанс, просветителни начинания, видео.

Тази година селекцията на програмата се прави от: Светлана Куюмджиева (куратор, изкуствовед, критик, куратор на актуалната резидентна програма), Ива Стоянова (архитект и лекар по запазване на архитектурното наследство), Саркис Нерсесян (скулптор и хазаин на резидентната къща на CONTEXT AiR), Никола Шопов (режисьор, продуцент, маркетинг и пр управител на Държавна Опера Пловдив), Светослав Тодоров (журналист и редактор).

Благодарение на позитивния отклик и партньорството на фондация „ Зингер-Захариев “ в CONTEXT AiR се включва и един спомагателен актьор, което дава опция за още по-разнообразни планове и благоприятни условия. Така участниците към този момент са петима.

Предстои оповестяване на програмата на резиденцията по месеци, както и датите на обществените срещи с определените актьори в Пловдив.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР