След обяд ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста

...
След обяд ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста
Коментари Харесай

Времето до края на работната седмица

След обяд ще доминира слънчево време. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Възможни са и градушки. По-значителни и на повече места ще са преваляванията в западната половина на Дунавската низина.

В западната половина от страната ще духа слаб до сдържан север-северозападен вятър, в източна половина - сдържан до краткотрайно мощен от север-североизток. Максималните температури ще са от 26°-28° тук-там в Западна България до 33°-34° в източните региони на Горнотракийската равнина, в София към 28°.

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна. На доста места в западната половина от страната ще има превалявания от дъжд, по-значителни в централните региони на Дунавската низина.

В Източна България вятърът ще отслабне и ще е до сдържан от север-северозапад. Утре преди обяд, на множеството места преваляванията в Северна България ще спрат и облачността ще се раздра. Над Западна и Централна България към и след обяд още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици.

По-значителни ще са в Рило-Родопската област и западната част на Горнотракийската равнина. Възможни са и градушки. В източните региони ще доминира слънчево време. Ще духа слаб в Източна България до сдържан вятър от север-северозапад.

Максималните температури ще бъдат сред 26° и 31°, в София към 25°. Атмосферното налягане едва ще се намали и ще близо до междинното за месеца По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Вятърът последователно ще отслабва, ще е до сдържан и ще се ориентира от север-северозапад.

Максималните температури ще са 28-30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала. Над планините облачността ще е забележителна, след обяд - купесто-дъждовна. Ще има превалявания от дъжд, на доста места и гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 21, на 2000 метра - към 13 градуса. В петък над източните региони ще бъде най-вече слънчево, с купеста облачност след обяд, само че без валежи; ще духа слаб до сдържан североизточен вятър.

Над Западна и Централна България облачността ще е по-често забележителна, към и след обяд купесто-дъждовна. На доста места там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, вероятни са и градушки. Максималните температури ще бъдат от 24-26 в западните региони, до 32-33 градуса в източните. В събота краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има на доста места из цялата страна, а на обособени места за малко ще са интензивни.

Вятърът ще е слаб, най-вече от север-североизток. Температурите и в Източна България ще се намалят, в Западна ще са без основна смяна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР