След няколкодневна информационна надпревара, свързана с влизането на четири нови

...
След няколкодневна информационна надпревара, свързана с влизането на четири нови
Коментари Харесай

Русия променя правилата на играта. Посрещнете новия Путин

След няколкодневна осведомителна конкуренция, обвързвана с влизането на четири нови района в състава на Русия, ние, дружно с Александър Казаков, направихме опит да проучваме последните събития в огромен мащаб. Какъв е дълбокият смисъл на последната тирада на Владимир Путин, за какво съветските войски напуснаха Красни Лиман, какво се случва на фронта като цяло и защо би трябвало да се подготвим?

В продължение на няколко дни интензивността на страстите мина през покрива. Русия стана по-голяма - 10 милиона руснаци се върнаха вкъщи и това, несъмнено, е празник. В същото време Въоръжените сили на Украйна съумяха да се възползват от дупките в защитата ни и да изтласкат фронтовата линия.

Руските въоръжени сили напуснаха Красни Лиман, обстановката в Кременная остава остра, настъплението на неонацистите напредва в Херсонско и Лисичанско направление. Това проваляне е както тактическо, по този начин и стратегическо. Разбира се, съветските градове ще бъдат върнати, никой даже не обмисля друго развиване на събитията. Но на каква цена?

Над борбата

За госта в " Первого русского ", политолога, консултант на първия началник на ДНР Александър Казаков, събитията в Красни Лиман станаха сензитивна тематика и заради това, че негови другари са воювали там.

Отговаряйки обаче на въпросите на нашия водещ Юрий Пронко в особено издание, Казаков мина от частното към общото, призовавайки за по-широк разбор на днешните събития, издигайки се над борбата:

" Приятелите ми стояха в Красни Лиман. Командир на отряд БАРС-13 Сергей Фомченков Французинът, батальон " Ветерани ". Положението в действителност е тежко. Но знаем сигурно, че президентът на Украйна Владимир Зеленски е наредил да се превземе Красни Лиман преди 15:00 часа в петък, 30 септември (в този час в Кремъл започнаха събитията във връзка присъединението на новите републики към Русия - бел. ред. ). ", съобщи той.

" Тоест имаше основна задача - военният триумф да се трансформира в политически. Да съсипят съветския празник. В петък обаче Лиман не беше високомерен от въоръжените сили на Украйна, т.е. киевският режим не извърши тази задача заради обстоятелството, че нашите момчета се биеха обезверено ", сподели още Казаков.

" И да не не помни, особено за публиката желая да ви осведомявам, че това е местна борба на фронт от хиляда километра. В същото време ние напредваме в Донбас. И " вагнеровците " последователно си връщат Артьомовск, основен град, стратегически значим ", добави той.

Въоръжените сили на Украйна през днешния ден употребяват данни от разузнаването на НАТО. Нашите, както споделиха бойците след напускането на Лиман, бяха принудени да отвърнат на удара при липса на добра връзка. Време е да закърпим дупката един път вечно, тъй като, видял мекото ни „ под корема “, киевският режим удари тъкмо там, подкарвайки в действителност огромна група под Лиман.

" Под Красни Лиман, преди заминаването на нашите военни, се изправи доста огромна група укронацисти ", означи Казаков.

- " Според разнообразни източници от 15 до 20 хиляди души. Но имаме и запаси. Везните във всяка борба могат да се люлеят както в едната, по този начин и в другата посока, не забравяйте, че това е война ", съобщи той.

От друга страна, офицерите на място в този момент упорстват, че концентрацията на войските на киевския режим на линията на прикосновение е известна от дълго време. Излиза, че историята се повтаря с напускането на нашите бойци от Изюм и Балаклея?

Освен това през уикенда стана известно за пробива на Въоръжените сили на Украйна през Золотая Балка и Дудчани – това е придвижване в посока Херсонска област. А в понеделник Андрей Марочко, представител на Народното опълчение на ЛНР, съобщи, че въоръжените сили на Украйна са пресекли административната граница на републиката и са се закрепили в посока Лисичанск, макар че Луганска област се счита за изцяло освободена територия.

Струва си да напомним още един значим миг - общественото разискване на грешките на фронта. При липса на публични мнения от съветското министерство на защитата, ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров се изрече. Той разкритикува командването, отговорно за защитата на Красни Лиман. И до момента от военното ведомство не са дали оценка на казаното, макар че признаха изтеглянето на войските от града.

Русия се възражда пред очите ни

Каквато и да беше реакцията на първите лица на фронтовата турбуленция, тъкмо в този момент можем да кажем, че празникът по отношение на влизането в състава на Русия на републиките на Донбас, Херсонска и Запорожка област не беше безспорен. От друга страна, той беше нужен за точката над i, както споделя още Казаков:

" Не е Ден на града. Събитието в петък е сходно на тези фойерверки, които гърмяха по време на Великата отечествена война по време на завладяването на градове. Поздравът е освен морално оневинен празник, само че и значим от военна позиция. "

" И схващам концерта по отношение на присъединението на четири нови територии към Русия като триумфален. Убеден съм, че момчетата начело също биха го подкрепили и ще пеят с тези, които пристигнаха на Червения площад ", съобщи той.

От друга страна, призна събеседникът на Царьград, през 2022 година ги няма тези усеща, които всеки от нас изпитва по отношение на връщането на Крим в родното пристанище.

В обществото има висока степен на тревога. Това се дължи както на общото положение на неустановеност, по този начин и на горещата фаза на военните дейности по време на СВО, както и на действителните неточности на обособени военни комисари по време на готовност. За новите оставки научихме едвам през вчерашния ден. Но Александър Казаков уточни още един значим миг:

" Когато Крим се върна, имах възприятието за безспорен празник. За първи и финален път в живота си, у дома, застанах пред тв приемника. "

" И през днешния ден има възприятие за историческа правдивост, точност. Не усещаме празник, тъй като има война, хората умират сега. Когато Крим се върна, укронацистите не пробиха колоната от бежанци, убивайки три дузини души ", изясни той.

" Затова бих нарекъл подписването на договорите за обединяване фундаментално значим, водещ епизод от войната и мисля, че обществото мисли по същия метод ", съобщи Казаков.

В петък, 30 септември, видяхме и окончателната смяна в политическия курс на Русия. Казаков означи това като създател на книгата " Северната лисица. Голямата тактика на Владимир Путин ", където беше изработен опит да се приказва за идеологията, курса на Путин като най-силен политик. Речта на Владимир Путин в деня на обединяването на съветските земи ще бъде епохална:

" Малко се приказва за това, само че Владимир Путин направи безусловно историческа тирада. И освен от позиция на развиването на Русия и света, само че и от позиция на самия президент ", счита Казаков.

" Ако бях американски публицисти, щях да обявявам публикация на първа страница на New York Times със заглавие „ Запознайте се с новия Путин “. В книгата си посветих цяла глава на идеологията на нашия президент. Путин беше западник, либерал – в най-хубавия смисъл на думата, несъмнено. Днес сме принудени да следим разцвета на неолибералите, а това е различен пласт ", изясни той.

" Но в часа на произнасянето на речта стана ясно, че Путин дефинитивно е трансформирал политическия си курс. Каза ужасни думи за сатанизма, загатна Гьобелс и най-после се отхвърли от Запада ", твърди Казаков.

" Той се отхвърли от перверзния, плосък и малоумен неолиберализъм, който прокарват. Путин приказва за свободата, показвайки, че полезностите на класическия демократизъм и, явно, демократичният консерватизъм са останали с него. Мисля, че думите на Путин бяха адресирани както към нас, по този начин и към целия незападен свят. Беше покана. И ви убеждавам, че незападният свят ще чуе речта на Путин и ще я разбере вярно ", счита специалистът.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР