След няколко предупреждения да напуснат, самонастанилите се ромски семейства ще

...
След няколко предупреждения да напуснат, самонастанилите се ромски семейства ще
Коментари Харесай

Гонят самонастанили се цигани в Габрово

След няколко предизвестия да изоставен, самонастанилите се ромски фамилии ще бъдат изведени от жилищата им, издигнати на терен, който до неотдавна беше държавна благосъстоятелност, заяви кореспондентът на националното радио. Циганите се самонастаняват във всички български градове и села, където видят пустеещи здания и къщи.
След прехвърлянето му на Общината, оттова започнаха ограничения за освобождението му. Постройките до някогашен обувен цех в индустриалната зона на Габрово населяват 30-40 души - възрастни и деца. Първите са се заселили в този завършек на улица „ Ген. Николов “ преди десетилетия и живеят там години наред без страната да е претендирала за собствеността си.

След акцията в индустриалната зона на града, ще бъдат изведени наемателите на общинско жилище в централната част на Габрово, предупреждавани неведнъж в годините за насъбрани отговорности за наем и такса боклук, които към този момент надвишават 5600 лв.. Досега девет от отдаваните общински къщи са освободени наложително, още веднъж поради неплатени сметки на наемателите им. Те към този момент са съборени, тъй като са негодни за живеене.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР