След няколко неуспешни опита да отложи престоя си зад решетките,

...
След няколко неуспешни опита да отложи престоя си зад решетките,
Коментари Харесай

Основателката на Theranos влезе в затвора

След няколко несполучливи опита да отсрочи престоя си зад решетките, основателката на Theranos Елизабет Холмс се яви във федерален затвор.

Това заяви Би Би Си.

Скандалната предприемачка беше наказана на над 11 години затвор и ѝ беше подредено да заплати 452 млн. $ (365 млн. паунда) дружно с някогашния си бизнес сътрудник Съни Балвани на десетки високопоставени вложители , които са измамили посредством започваща компания за кръвни проби.

Това е забележителна сума за някогашната милиардерка, която твърди, че няма задоволително пари даже да заплати на юристите си.

Във федералните съдилища на Съединени американски щати наказаните нарушители от време на време са осъждани да платят обезщетение.

Това е обезщетение на жертвите за пропуснати приходи , имуществени вреди, медицински разноски или други финансови разноски, свързани с закононарушението.

В случая на Холмс тя е наказана да изплати обезщетение на някои от най-богатите фамилии в Америка.

След като отпада от Станфордския университет, тя набира няколко известни персони, с цел да събере пари за Theranos, оценен на 9 милиарда $ в пика си.

Сред донорите са някогашният държавен секретар Хенри Кисинджър и семейство Уолтън, известно с основаването на американската верига супермаркети Walmart.

Но откакто стана ясно, че нейната технология за проучване на кръвта не работи, мнозина изгубиха цяло положение.

От Холмс към момента се чака да се опита да заплати на тези хора и на други, които е измамила.

Прокурорите евентуално към този момент са почнали да конфискуват имуществото ѝ, в това число пари в банка и парцели. Те ще сравнят личните си данни за това какъв брой пари има тя с тези, които тя твърди, че има, което може да докара до разногласия.

Дълговете на основателката на " Теранос " няма да спрат , когато тя стъпи зад решетките.

Съдията е предложил Холмс да се яви във федералния затворнически лагер в Брайън, Тексас, където всички пандизчии са задължени да работят и да получават сред 12 цента и 1,15 $ на час.
 Основателката на Theranos отива в пандиза за 11 години
Основателката на Theranos отива в пандиза за 11 години

Холмс умишлено е лъгала за технология, която съгласно нея може да открива заболявания единствено посредством няколко капки кръв

Половината от дребната сума, която тя печели - нормално към 25 $ на всеки четири месеца - ще отива за жертвите ѝ, споделя Ранди Зелин, професор в юридическия факултет на Корнел.

След като завърши престоят ѝ в пандиза, тя към момента няма да може да закупи огромни активи, в това число жилище, без намесата на федералното държавно управление. Правителството обаче не може да конфискува активи, които са благосъстоятелност само на брачна половинка ѝ, наследника на хотел Уилям Еванс.
 13 години затвор за колегата на основателката на Theranos
13 години затвор за колегата на основателката на Theranos

Елизабет Холмс към този момент беше наказана на 11 години затвор за машинация

Холмс призна мрачната си финансова орис, като съобщи пред " Ню Йорк таймс " този месец, че " ще би трябвало да работя до края на живота си " единствено с цел да заплати милиони долари за правосъдни такси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР