След новината за спиране на руския петрол през тръбопровода Дружба

...
След новината за спиране на руския петрол през тръбопровода Дружба
Коментари Харесай

Петролът поскъпва след спиране на руските петролни потоци към Европа през тръбопровода

След новината за прекъсване на съветския нефт през тръбопровода " Дружба " значимата енергийна суровина нарастна на интернационалните пазари с над 1%. Към 15.00 часа българско време фючърсите на нефт Брент нарастват с 1,2% към 97,80 $ за барел, като за малко даже нарастнаха назад над равнището от 98 $.Фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI пък нарастват с 1,3% към 92 $ за барел.

Поскъпването на петрола обаче наподобява на този стадий лимитирано, защото вложителите правят оценка опцията за спомагателни петролни доставки от страна на Иран. Повод за това даде информация, че Европейският съюз е показал късно нощес " финален текст " за възкръсване на нуклеарното съглашение с Техеран от 2015 година, очаквайки този текст на бъде утвърден от Вашингтон и Техеран.

Потенциалното възобновяване на нуклеарната договорка може да усили износа на нефт от Иран с най-малко 1 милион барела дневно, или с към 1% от международното предложение в границите на шест месеца.В същото време остават в действие и терзанията за понижаване на търсенето на нефт предвид на действителната заплаха от световна икономическа криза.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР