След новината за оттеглянето на Арт фест от управлението имаше

...
След новината за оттеглянето на Арт фест от управлението имаше
Коментари Харесай

Дом на киното с ново ръководство до провеждането на конкурс

След новината за отдръпването на " Арт фест " от ръководството имаше действителна заплаха за арт хаус киното на София да затвори. За наслада, това няма да се случи и в идващите месеци ръководството се поема от " Purple Rain ", компания зад която стоят имената на Борислав Чучков, Цанко Василев и Ради Георгиев. Тримата вземат участие в оповестения от Съюза на българските кино дейци конкурс за нов наемател на киното. Предвид късото време за сериозен разбор на парцела и нужните вложения, е взето решение " Purple Rain " да поемe управлението и програмата на киното за идващите няколко месеца, време, в което СБФД ще може да се приготви за осъществяване на конкурс, който да дефинира новия наемател за идващите години.

" Изненадата ни беше огромна, а времето извънредно малко, с цел да можем да създадем сериозен разбор. Когато дълготраен сътрудник реши да напусне, се светват всички червени лампи и в този момент би трябвало да се видят позитивните и отрицателите страни на обстановката. Най-важното за нас е киното да не затваря, тъй като това ще е удар по културата ни. Щастливи сме, че ще можем да помогнем в този сложен миг “, споделят тримата.

А те са:

Борислав Чучков  – роден е през 1975 година Средното си обучение приключва в музикално учебно заведение " Любомир Пипков “, а по-късно продължава висшето си обучение в НАТФИЗ със компетентност " Актьорско майсторство “, в класа на проф. Стефан Данаилов. Завършва магистратура в Media Business School в Ронда, Испания, със компетентност European Audio-Visual Management. Член е на две от най-големите нетуърк организации в Европа, ACE (Ateliér du Cinéma Europeén)и EPC (European Producers Club). Основава първата си кино продуцентска къща SIF309 през 1994, а през 2003 дружно с Виктор Чучков основават " Чучков брадърс ". Борислав Чучков е продуцирал и копродуцирал над 15 български и европейски кино лентата, с голям брой фестивални и зрителски триумфи, измежду които: " Тилт “, " Уестърн “, " „ Снимка с Юки “, " Синът на София “, " Защо аз? “, " 18% сиво ”, " Шекспир като улично куче “ и други

Цанко Василев  – роден през 1974 година в София. През 2009 година приключва бакалавър със компетентност " Филмова и телевизионна постановка ", а през 2015 година получава степен магистър със компетентност " Културен мениджмънт и образни връзки “. Цанко Василев е продуцент на редица късометражни, игрални, документални и рекламни филми, както и основател и шеф на Международния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE. Съосновател на Българска фестивална асоциация. Бил е жури на многочислени кино фестивали у нас и в чужбина и куратор на стратегии от игрално, анимационно, писмено и пробно кино, нови медии и цифрови изкуства. Работи по реализацията на пълнометражния си дебют.

Ради Георгиев  –  роден през 1981 година в София. Ради се занимава с PR и маркетинг вече над 17 години. Започва кариерата си в огромна рекламна организация, работи в малките екрани като маркетинг шеф, а от 7 години е съсобственик на 8pm – PR студио, в което акцентът на работата е обвързван с просвета, обучение и шоубизнес. През тази година чака да се дипломира като магистър от НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов “ със компетентност " Мениджмънт в екранни изкуства “.  Той е един от основателите на Sofia Summer Fest, летният фестивал на София, чието четвърто издание следва през тази година.

Ради Георгиев гостува на " Артефир ", чуйте диалог на Димитрина Кюркчиева с него.

Снимка – БГНЕС

По обявата работи: Милена Очипалска
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР