След Нова година репродуктивно число, което показва средно колко души

...
След Нова година репродуктивно число, което показва средно колко души
Коментари Харесай

Лъчезар Томов: В плато на заразата сме, но то не предвещава нищо добро

След Нова година репродуктивно число, което демонстрира приблизително какъв брой души заразява един човек в България, се повишило и е 0.99. В момента поддържаме много устойчиво равнище. Изглежда ни като спад, само че сега имаме плато на случаите. Това сподели пред БНР математикът Лъчезар Томов и добави, че платото е предвестител на повишаване.

Според математика не е време за разхлабване на ограниченията, тъй като имаме повишение на случаите при децата, а връщането в учебно заведение би трябвало да е съпроводено с доста строги ограничения.

„ Обществото не е дисциплинирано и това не разрешава съществено отхлабване на мерките”, разяснява той. Според него няма воля за налагане на ограниченията, изключително в провинцията.

Лъчезар Томов съпостави ниския дял на искащите да се имунизират преподаватели на този стадий с модата. „ Това е като модата със скъсаните дънки. Известно време доста малко хора носят скъсани дънки. Изведнъж се оказва, че те са на всички места. По същия метод ще се смени мнението за имунизациите “, счита той.

По думите му не сме сложили бързата имунизация като приоритет за отварянето на стопанската система и на обществото. Според Томов държавното управление би трябвало да форсира имунизацията.

Проблемът на образованието съгласно математика не е дали е присъствено или е онлайн. По думите му първият проблем е дисциплината, а вторият – методът, по който се преподава и който отхвърля деца от учене и това не може да се промени с обстоятелството, че са отдалечени.

„ Има доста съществени систематични проблеми в образованието, което се отразява и на грамотността на популацията, даже на учителите “, разяснява преподавателят.
Според Томов интервалът на затваряне е могъл да се употребява за преосмисляне на цялостната идея на преподаване, в това число формалното оценяване съгласно грешките и наизустяването на образователен материал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР