След невероятно успешния си дебют пред българска публика минал година,

...
След невероятно успешния си дебют пред българска публика минал година,
Коментари Харесай

Руската пианистка Евелин Березовски с рецитал в София, заедно с колегата си от Украйна Саша Гринюк -

След необикновено сполучливия си дебют пред българска аудитория минал година, изгряващата международна звезда на сцената на класическата музика, още веднъж ще плени публиката на сцената на 53-ти МФ " Софийски музикални седмици " на 7 юни в Камерна зала от 18,00ч.

Описана във френския щемпел като пианистка с „ голям характер, ослепителна техника и сърце, което ги следва “, Евелин Березовски е една от най-търсените млади музикантки в днешно време.

Родена в Москва през 1991 година, свири на пиано от 5-годишна, учила при известните професори Хамиш Милн (Лондон), Елисо Вирсаладзе (Италия), Рена Шерешевская (Париж), неотдавна работи с Мария Жоао Пиреш в Португалия. Носител е на огромната премия на Международния конкурс Goergy Cziffra (2019) в Париж. Представяйки неповторим пианистичен жанр, тя се изявява на влиятелни подиуми, единствено някои от тях са - Wigmore Hall и Southbank Center (Лондон), Московската филхармония. Изпълнявала е концерти с Tokyo Mozart Players под управлението на Ксавие Рот, Musica Viva с диригент Александър Рудин и редица други по целия свят.

Евелин Березовски изнася рецитал на „ Софийски музикални седмици “ през 2021 година тази година следва още по-вълнуваща стратегия на Волфганг Амадеус Моцарт и Антонин Дворжак с пиано на четири ръце, Фредерик Шопен, Александър Скрябин, Клод Дебюси.

Фестивалът всяка година дава късмет на млади музиканти да се показват, а публиката може да чуе най-интригуващите гении и бъдещи звезди на международната сцена. Клавирният рецитал на Евелин Березовски не е изключение. Ослепителната техника, лирична страст и прочувствена спонтанност, преплетени с нестихваща сила на Березовски, дружно с богатата палитра от тонови нюанси в нейните осъществявания, оставят в слушателите чувство за запаметяващо се концертно прекарване.

Саша Гринюк , който на сцената на 7 юни ще партнира на Евелин Березовски е „ Впечатляващ актьор със забележителна благозвучност, отличаваща се с най-естествените, наелектризиращи и удовлетворяващи тълкования “ (по определението на Чарлз Розен), роденият в Киев Саша Гринюк учи в Националната музикална академия на Украйна, а по-късно и в Guildhall School of Music and Drama в Лондон.

Победител в над 10 интернационалните състезанието, притежател на призове и награди, той е определен за „ Изгряваща звезда “ за BBC Music Magazine и International Piano Magazine. Успехите му включват също първи награди от The International Edvard Grieg Piano Competition, BNDES International Piano Competition, както и влиятелния Златен орден на Guildhall School of Music. Свирил е в огромни зали по целия свят с оркестри като Кралската филхармония, Бергенската филхармония, Orquestra Sinfônica Brasileira и редица други.

Сред последните му планове е осъществяването на истинската партитура за пиано на Шостакович за немия филм от 1929 година „ Новият Вавилон “, с премиера в LSO St. Luke’s в Лондон, както и съдействието с фамозната балерина Алина Кожокару в поредност от осъществявания на нови и типичен творби в лондонския спектакъл Sadler`s Wells, измежду които „ Маргьорит и Арманд “ на сър Фредерик Аштън.

Саша Гринюк е реализатор на Keyboard Trust под артистичното управление на основателката Норета Кончи-Лийч. Познат е на българската аудитория с присъединяване в Лауреатски дни „ Катя Попова “ през 2014 година

Фестивалът се организира под патронажа на Президента на Република България господин Румен Радев
Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община през 2022 година
Билети на касата на Зала „ България ”, Билетен център НДК, както и посредством: Eventim.bg, ePay-GO, EasyPay, Bilet.bg и техните сътрудници.
Билети с отстъпка за учащи и пенсионери.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР