След невероятния успех и бурните овации, които предизвика спектакълът „Медея"

...
След невероятния успех и бурните овации, които предизвика спектакълът „Медея"
Коментари Харесай

Истинско театрално зрелище с „Медея“ в Азарян

След невероятния триумф и бурните аплодисменти, които провокира спектакълът „ Медея " в Пловдив, на 8 и 9 октомври от 19:00 и 18:30 часа постановката ще зарадва софийската аудитория в спектакъл Азарян. Невероятната Снежина Петрова ще влезе в кожата на Медея и ще провокира същинско театрално представление. Публиката на спектакъла ще бъде посрещана във фоайето на театъра с фрагменти от изложбата- част от плана - „ Походът на аргонавтите от „ Филиповци”. В представлението вземат участие група деца, както и музикална групировка „ Вакали” и солистът на баян – Стоян Караиванов.

„ Медея “ наблюдава историята на едно огромно закононарушение, което се случва при раздор в връзките сред родителите. Как не престават пътя си децата, когато родителите им се разделят? Какво предизвика една майка да посегне на личните си деца? Според самата Снежина Петрова в центъра на театралния план са точно децата.

Уникалният свят от облици е дело на режисьора Десислава Шпатова. Сценографията е на Зина Генч и Христина Дякова, а хореографията – на Анна Памуплова. Зад въздействащата музика застава Асен Аврамов.

Към екипа на „ Медея “ в Театър Азарян ще се причисли невероятният артист Ивайло Герасков, който ще влезе в ролята на Креонт. Участват още превъзходните артисти Петър Дочев, Ивайло Драгиев, Станка Калчева, Койна Русева, Георги Гоцин.

Проектът „ Медея “ е част от формалната стратегия на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и се осъществя с финансовата поддръжка на СП „ Култура “, Нов български университет, Гьоте институт – България, НФ „ Култура “ и в партньорство с фондация „ Здраве и обществено развиване “.

След премиерните дати на 8 и 9 октомври „ Медея” ще се играе още в спектакъл Азарян на 13 и 14 ноември и на 2 декември от 18.30 часа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР