След неочаквано обновяване, вчера от Civilization VI беше премахнат механизмът

...
След неочаквано обновяване, вчера от Civilization VI беше премахнат механизмът
Коментари Харесай

От Civilization 6 е премахнат софтуера за проследяване на рекламите

След ненадейно възобновяване, през вчерашния ден от Civilization VI беше отстранен механизмът Red Shell, спорен програмен продукт, следящ рекламите, които следи потребителят. Софтуерът стана прочут измежду разработчиците на игри – присъстваше и в игрите Verminitide 2, Conan Exiles и като цяло не се харесваше на геймърите. Изглежда студио 2К също е решило да опита полезността на Red Shell и в този момент отстрани механизма
От Red Shell се чака да проучва дали една рекламна акция е била сполучлива. След като потребителят натисне върху реклама в интернет, действието му се записва като „отпечатък“ дружно с информация за OS и местоположението. Записват се даже детайлности като резолюция на екрана и конфигурирани шрифтове. Когато играчът започва игра с тази технология за първи път, софтуерът в същото време генерира нов „отпечатък“. След това двата доклада се съпоставят и анализът се предава на рекламодателя. Обикновено бюджетът за реклама се дефинира от такива статистики и са нужни всевъзможни данни. Дали обаче това би се харесало на играчите?

Студиото Creative Assembly бе конфигурирало и малко по-късно премахнало софтуера от играта си Total War. Тогава представител на разработчика показа: „Макар Red Shell единствено да се употребява, с цел да мери успеваемостта на нашите реклами… ние виждаме, че геймърите са обезпокоени от действието ѝ… Затова, след идващия ъпдейт, ние ще премахнем версията на Red Shell от Total War игрите, които употребяват софтуера„.

Официално Red Shell към този момент не участва измежду кода и на Civilization VI. Не че не е изключено механизмът да си е приключил цялата нужна работа и маркетинговите мениджъри да са удовлетворени от резултатите. Но… най-малко към този момент не ни наблюдават, нали?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР