След най-големите от десетилетия , Китай отменя най-тежките си политики

...
След най-големите от десетилетия , Китай отменя най-тежките си политики
Коментари Харесай

След мащабните протести: Китай отменя най-тежките си мерки срещу COVID-19


След най-големите от десетилетия, Китай анулира най-тежките си политики във връзка с. Те сa част от тактиката за нулево разпространяване на вируса. Сред ограниченията, които отпадат е насилственото настаняване на хора в карантинни лагери, написа Би Би Си.

Заразените към този момент могат да се изолират вкъщи, а не в държавни заведения, в случай че имат леки или никакви признаци. Освен това към този момент не е належащо да демонстрират проби за множеството места и могат да пътуват по-свободно в страната.

Досега Китай принуждаваше инфектираните и всички, които са били имали непосредствен контакт с тях, да отидат в карантинни лагери. Тази политика разделяше фамилии и извеждаше хората от домовете им. Съобщаваше се също, че някои от центровете имат неприятни условия за живот и непълен личен състав.

Промените настъпват единствено седмица след против строгия надзор. Те демонстрират, че Китай се отхвърля от политиката си за нулево разпространяване на COVID-19. Това се случва в миг, когато страната се бори с най-голямата си вълна от инфектирани - над 30 000 души всеки ден.

Националната здравна комисия на Китай разгласи и редица други свободи. Няма да има блокиране на цели квартали или градове. Затварянето ще продължи, само че ще се ползва единствено за избрани здания, пространства или етажи. Училищата могат да останат отворени за възпитаници, в случай че няма по-широко разпространяване на епидемията в кампуса.

Новите насоки строго не разрешават блокиране на противопожарни изходи и порти. Хората би трябвало да имат достъп до незабавна здравна помощ и пътища за евакуация, без да бъдат възпрепятствани от.

Това се случва след известия за хора, блокирани в домовете си по време на земетресение и пожар, и за здания, затворени поради ограничения против COVID-19.

Международните граници на Китай остават затворени за множеството чужденци, само че съгласно някои анализатори страната може да отвори още веднъж през идната година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР