След напускането ми няма никакви реакции, никакви въпроси. Никой не ...

След напускането ми няма никакви реакции, никакви въпроси. Никой не

Отцепникът Иван Хиновски за ИТН: Имаме един крал, който дава директиви и ние рапортуваме

След напускането ми няма никакви реакции, никакви въпроси. Никой не ми се обади. Това съобщи пред Българска национална телевизия енергийният специалист Иван Хиновски, който през вчерашния ден заяви, че напуща " ИТН ".

Хиновски изясни, че решението да напусне партията на Слави Трифонов е по персонални претекстове, свързани с изтощение и неналичието на реализация на енергийната стратегия на " ИТН ".

Настанаха едни процеси, всички създатели и разработчици в нашата енергийна стратегия бяха отстранени от нейното осъществяване. Тя беше неодобрена още след влизането в ръководство на новото държавно управление. Нашето общество занапред ще усеща загубите от тази бездейност, счита Хиновски.

Той сподели, че е разговарял с доста от ръководители в Има Такъв Народ, главно с Тошко Йорданов.

Оплаках му се, че браншът се развива доста зле, че пропущаме шансове за промяна. Той ме пита дали съм приказвал с министър Александър Николов, което аз съм правил доста кратно, означи Хиновски.

Според него, в бранша липсва енергийна експертиза. Обясни, че е разговарял с представители на Природен парк и Демократична България, които са признали, че не разполагат с специалисти.

Ако не се вземат радикални ограничения, задатъкът, който сме взели и сме го " опаткали " към този момент, ще го върнем. Европейска комисия ще каже - връщайте! Затова ние разработихме законопроект за енергийните активи, той е значимо изискване за стартирането на новата енергийна политика на Европа. Никой не се интересува от този закон, ще ни глоби Европа, съобщи Хиновски.

Той добави, че не е народен представител в 47-мия парламент, в подтекста на напускането на народни представители от ПГ на " ИТН ".

Страхувам се, че този подтик за развиване, с който аз отидох в тази партия в последсвие се оказа, че има други приортитети и това разочарова доста хора. Мотивът за промени в Има Такъв Народ изчезна, претопи се, счита Хиновски.

Според него, Има Такъв Народ се е трансформирала в една монархическа конструкция: Имаме един крал, който дава някакви наставления и ние рапортуваме.

Нямам предложение от друга партия, сподели Хиновски. За момента той няма полтически упоритости и избира да работи като специалист. Не желая повече да се осквернявам с хора, които не дават късмет на промените, безапелационен е той./БГНЕС

Източник: faktor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg