След напускането ми няма никакви реакции, никакви въпроси. Никой не

...
След напускането ми няма никакви реакции, никакви въпроси. Никой не
Коментари Харесай

Иван Хиновски за "Има такъв народ": Имаме един крал, който дава директиви и ние рапортуваме

След напускането ми няма никакви реакции, никакви въпроси. Никой не ми се обади. Това съобщи в " Денят стартира " енергийният специалист Иван Хиновски, който през вчерашния ден заяви, че напуща " ИТН ".

Хиновски изясни, че решението да напусне партията на Слави Трифонов е по персонални претекстове, свързани с изтощение и неналичието на реализация на енергийната стратегия на " ИТН ".

Настанаха едни процеси, всички създатели и разработчици в нашата енергийна стратегия бяха отстранени от нейното осъществяване. Тя беше неодобрена още след влизането в ръководство на новото държавно управление. Нашето общество занапред ще усеща загубите от тази бездейност, счита Хиновски.

Той сподели, че е разговарял с доста от ръководители в Има Такъв Народ, главно с Тошко Йорданов.

Оплаках му се, че браншът се развива доста зле, че пропущаме шансове за промяна. Той ме пита дали съм приказвал с министър Александър Николов, което аз съм правил доста кратно, означи Хиновски.

Според него, в бранша липсва енергийна експертиза. Обясни, че е разговарял с представители на Политическа партия и Демократична България, които са признали, че не разполагат с специалисти.

Ако не се вземат радикални ограничения, задатъкът, който сме взели и сме го " опаткали " към този момент, ще го върнем. Европейска комисия ще каже - връщайте! Затова ние разработихме законопроект за енергийните активи, той е значимо изискване за стартирането на новата енергийна политика на Европа. Никой не се интересува от този закон, ще ни глоби Европа, съобщи Хиновски.

Той добави, че не е народен представител в 47-мия парламент, в подтекста на напускането на народни представители от ПГ на " ИТН ".

Страхувам се, че този подтик за развиване, с който аз отидох в тази партия в следствие се оказа, че има други цели и това разочарова доста хора. Мотивът за промени в Има Такъв Народ изчезна, претопи се, счита Хиновски.

Според него, Има Такъв Народ се е трансформирала в една монархическа конструкция:

Имаме един крал, който дава някакви наставления и ние рапортуваме, добави той.

Нямам предложение от друга партия, сподели Хиновски. За момента той няма политически упоритости и избира да работи като специалист. Не желая повече да се осквернявам с хора, които не дават късмет на промените, безапелационен е той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР