След началото на войната в Украйна, предприятията от оръжейната промишленост

...
След началото на войната в Украйна, предприятията от оръжейната промишленост
Коментари Харесай

Оръжейната индустрия у нас: Не ни достигат кадри

След началото на войната в Украйна, предприятията от оръжейната индустрия у нас всеобщо търсят служащи и афишират свободни работни места.

Дефицитът на фрагменти в производството се задълбочава, откакто през предходната година са изгубени повече от 1200 експерти, съгласно отчет на Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност на доставките, признат от парламентарната икономическа комисия.

Заетостта във военните фабрики у нас понижа поради предходни съкращения, напускания и пенсиониране на експерти и неналичието в този момент на фрагменти, които да ги заменят. Проблемът е още в просветителната система и закриването на профилираните учебни заведения, уточни пред депутатите Димитър Вучков, секретар на Междуведомствения съвет.
 ВМЗ
ВМЗ " Сопот " с подготвеност да назначи на работа още 800 индивида

Дружеството уголемява и обществената си стратегия

" Съставът понижа и мисля, че намаляването на заетите идва от съкращението на експерти. Нови готови експерти обаче няма от кое място да дойдат. Специалисти за тази промишленост съвсем не се готвят ", означи Вучков, представен от БНР.

Румен Гечев от Българска социалистическа партия пък предложи работодателите да подписват контракти с учащите се. По думите му, в Европа и Съединени американски щати представители на военнопромишления комплекс идват във факултетите на университетите, беседват със завършващи студенти и подписват предварителни контракти за работа.

През предходната година, Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност на доставките е издал близо 100 лиценза за експорт и импорт на артикули, свързани с защитата.
 За трети път тази година подвигат заплатите във ВМЗ
За трети път тази година подвигат заплатите във ВМЗ " Сопот "

Общото нарастване на възнагражденията е близо 50%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР