След началото на войната на Русия в Украйна темата за

...
След началото на войната на Русия в Украйна темата за
Коментари Харесай

Covid-19 не се причинява от змийска отрова

След началото на войната на Русия в Украйна тематиката за Covid-19 доста забави движение. Вирусът обаче не е липсващ, макар че за него се приказва по-малко, в сравнение с преди 24 февруари. 

Нова доктрина за произхода на ковид набира все по-голяма известност измежду феновете на тайните теории, а точно, че Covid-19 е основан от змийска отрова.



Видео, разпространявано като " документален филм " с доктор Брайън Ардис – хиропрактик, акупунктурист и медицински откривател, който твърди за себе си, че е лекувал над 10 000 пациенти от целия свят, стана супер вайръл. Интервюто се води от Стю Питърс. В него Ардис твърди, че Covid-19 е скрит план за отравяне на човечеството със змийска отрова. Той е уверен, че новият ковид не е респираторен вирус от какъвто и да е тип.

Филмът е публикуван и споделян хиляди пъти, както от български, по този начин и от задгранични обществени профили и медии, както може да бъде забелязано  и  .



В някои от изявленията се твърди, че " вирус значи отрова, а ковид значи " отровата на папата " или " отровата на кралската кобра ".  " Докторът " споделя, че е работил в продължение на месеци върху проучванията си за змийската отрова и връзката ѝ с ковид.



В публикуваното видео, което е с дълготрайност към 50 минути, се споделя още, че  " змийската отрова с лабораторни модификации е и във имунизациите. Скоро ще бъде и във " имунизациите " освен за коронавирус, само че и в другите. А дори и в " противоотровите " срещу змийски ухапвания " (без редакторска намеса).

Твърди се и че " група учени и специалисти по микроскопия " към този момент са декларирали отбраната си към оповестеното от доктор Брайън Ардис за съществуването змийска отрова и във " имунизациите ". " В неразредените флакони на Pfizer в действителност се откриват органични следи от змийска отрова, а кръвта на инжектираните от самото начало е показвала ехиноцитоза – директно обвързвана с отравяне със змийска отрова. Информацията е от доктор Джейн Руби, която споделя още, че доктор Ардис и микробиолозите към този момент са влезнали в директна връзка между тях ", се споделя в една от .





Твърдение: Covid-19 е основан от змийска отрова

Новият ковид е изолиран за първи път през януари 2020 година от китайски учени. На уеб страницата си е разгласила информация за откриването на Covid-19.

Първоначално за болестта е на 31 декември 2019 година, когато е осведомен и Националния офис на СЗО в Китай. " Китайските управляващи идентифицираха нов вид ковид (nCoV), който беше изолиран на 7 януари 2020 година Бяха извършени лабораторни проби на всички хипотетични случаи, разпознати посредством интензивно разкриване на случаи и ретроспективен обзор. Други респираторни патогени като грип, инфлуенца по птиците, аденовирус, ковид с тежък изострен респираторен синдром (SARS-CoV), ковид на близкоизточния респираторен синдром (MERS-CoV), бяха изключени като причина. " На вируса е обещано име - тежък изострен респираторен синдром, ковид 2 (SARS-CoV-2), е оповестено на уеб страницата на СЗО.

В своето видео Ардис твърди, че множеството змийски антидоти са моноклонални антитела или поликлонални антитела, а Covid-19 са протеини от змиите китайски крайт и кралска кобра. Той споделя, че инфектираните с коронавирус всъщност са поели отрова, за която се употребяват синтезирани пептиди и протеини. Във кино лентата си твърди още, че коронавирусът се популяризира посредством водопровода, а когато " докторът " бил гледал кино лентата " Черният лист " на NBC, в който основният воин е токсичен със змийска отрова в напитка, е схванал методът на разпространяване на ковид. 



" Те употребяват отрова от крайт и отрова от кобра, наричайки я Covid-19, вие я пиете, тя навлиза в мозъчния ви дънер и сковава способността на диафрагмата ви да диша ", споделя Ардис.

Какво съставлява змийската отрова
Екипът за инспекция на обстоятелства се свърза с херпетолога доцент доктор Георги Попгеоргиев от Природонаучния музей при Българската академия на науките . Той изясни, че змийската отрова е микс от белтъци, полипептиди и ензими, които могат да работят неотоксично и хемолитично. 
При кралската кобра отровата се състои от фитотоксини и невротоксини. Фитотоксините разграждат клетките, а невротоксините работят на нервната система. При китайския крайт отровата е формирана от мощни невротоксини. Двете токсини се разграничават по действието си, сподели доцент Попгеоргиев и посочи, че при захапване от кралска кобра се визира централната нервна система на жертвата, което води до мощна болежка, замъглено зрение, световъртеж, унесеност и парализа. При съществено отравяне прогресира до сърдечносъдов колапс и жертвата изпада в кома. Това зависи от количеството отрова и размера на жертвата, добави херпетологът.
В отровата на крайта се съдържат пресинаптични и постсинаптични невротоксини, които стопират прехвърлянето на информация сред невроните. Змията е дейна главно нощно време.
Змийската отрова се употребява в козметиката и фармацията. На база на змийската отрова се подготвя и серум – антидот, сподели доцент доктор Георги Попгеоргиев. По думите му да бъде основан вирус от змийска отрова е невероятно, а концепцията на имунизацията е да ни защищити от самия вирус. " За мен е необикновено да бъде употребена змийска отрова за основаването ѝ ", сподели той.
В информация от 23 август 2021 година в формалния портал за болестта в Р България –, се споделя, че нито една от утвърдените ваксини против Covid-19 в Европейския съюз не съдържа скотски артикули . В обявата могат да бъдат видeни всички съставки на имунизациите против ковид.
Заключение
Твърдението, че Covid-19 е основан от змийска отрова е НЕВЯРНО . В публикуваното видео доктор Брайън Ардис си служи с същински обстоятелства за отровата на змиите, от които се възползва, с цел да внуши, че вирусът и имунизацията против него са основани от змийска отрова. Доказано е, че нито една от утвърдените ваксини против Covid-19 в Европейския съюз не съдържа скотски артикули, а всичките им съставни елементи са обект на непрекъснат надзор.

------------------

 Екипът на БНР за инспекция на обстоятелства поема ангажимент за инспекция на изказвания, които могат да подведат слушатели и читатели по значими тематики. Сигнали можете да изпращате на имейл   Други материали от Екипа за инспекция на обстоятелства на БНР може да прочетете на 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР